Din cuprinsul articolului
Consumul unui aliment bogat în zinc ajută la păstrarea clarităţii memoriei chiar şi la bătrâneţe. În plus, acest mineral are grijă și de imunitate mai ales în sezonul rece.
Este vorba despre semințele de dovleac, bogate în zinc, care ajută creierul să proceseze mai bine informațiile. Beneficiile lor au fost confirmate nu numai de medicina tradițională, ci și de numeroase studii efectuate de a lungul timpului.
Potrivit nutriţioniştilor, consumul de seminţe de dovleac ofera organismului magneziu, triptofan, seleniu, vitaminele B1 si K, care contribuie la concentrare, la îmbunătăţirea memoriei pe termen lung şi la reducerea stresului, scrie Healthline.
Magneziul, care face parte din compoziția lor, are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, inclusiv asupra terminațiilor nervoase din creier.
O singură doză de semințe de dovleac pentru un adult este de 50 g. Se recomandă să le consumați crude pe stomacul gol, cu apă.
Atenţie! Semințele de dovleac care sunt tratate termic își pierd majoritatea proprietăților benefice, așa că este mai bine să alegeți semințe proaspete.
Cantitatea maximă care poate fi consumată într-o zi este de 100 g. Nu este recomandat să consumați mai mult de 20 de semințe de dovleac simultan, având multe calorii (556 kcal la 100 g).
Sursa foto: arhiha Doctorul ZileiSemintele de dovleac conţin şi foarte mult l-triptofan, o substanţă care ajută organismul să aibă un somn odihnitor, dar alungă şi depresia. Triptofanul este convertit în serotonină şi niacin, care dau o stare generală de bine, asigurând un tonul psihic ridicat.
O porţie de seminţe de dovleac decojite (30 g) are în jur de 150 de calorii, care provin din cele 13 g de grăsimi sănătoase de tip Omega-3 şi Omega-6, dar şi din cele 7 g de proteine şi 5 g de carbohidraţi.
În plus, seminţele de dovleac au în compozitie şi alti nutrienţi şi antioxidanţi, cum ar fi vitamina B2 sau vitamina E.
– îmbunătățirea stării de spirit
– întărirea imunității
– normalizează tensiunea arterială
– reglează nivelul zahărului în sânge
– reduce riscul de cancer
– îmbunătățeşte funcțiile creierului
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…