Consumul unui tip de ceai poate avea consecințe periculoase pentru ficat. Specialiștii recomandă

Ceaiul este una dintre cele mai bune și consumate băuturi din lume, iar produsele pe bază de plante și alte ingrediente active pot preveni cancerul, tulburările cardiace și metabolice și având proprietăţi antivirale și antioxidante. Dar, potrivit unui studiu, consumul unui anumit tip de ceai poate avea consecințe periculoase pentru ficat.

Ceaiul verde poate afecta ficatul

Au apărut dovezi și despre daunele potențiale cauzate de consumul excesiv de ceai verde. Un nou studiu realizat de Serviciul de Sănătate Clalit din Israel și Centrul Medical Kaplan, publicat în jurnalul academic internațional GastroHep, a arătat că acest tip de ceai ar putea afecta ficatul, de la inflamarea ficatului până la insuficiență hepatică. Studiul a fost realizat de prof. Steven Melnick, specialist în gastroenterologie și medicină internă la Kaplan, relatează Jerusalem Post.

Problema ceaiului verde: toxine botanice

Potrivit cercetătorilor, există sute de cazuri documentate de inflamare a ficatului din cauza consumului de ceai verde. Inflamare este rezultatul direct al toxinelor botanice din planta de ceai și, cel mai probabil, este rezultatul unei reacții metabolice. În unele cazuri, consumul de ceai verde în execs a dus la insuficiență hepatică, în special la femei.

Studiul spune că nu este clar exact care dintre componente provoacă leziuni hepatice, deoarece există un număr mare de compuși în diferitele soiuri. Cu toate acestea, este clar că, la anumiți oameni, combinarea ceaiului verde cu alte medicamente și plante poate duce la boli hepatice severe.

„Este important de reținut că inflamarea ficatului și insuficiența hepatică din cauza consumului de ceai verde sunt rare”, a declarat Melnick.

Cazurinoi  de hepatită

„În plus, este foarte greu de diagnosticat, deoarece este dificil de stabilit o legătură directă între consumul de ceai verde și insuficiența hepatică. În același timp, apar tot mai multe cazuri în întreaga lume ale unor persoane care au făcut hepatită după ce au băut mai mult ceai verde”, a menționat el.

Melnick spune că a întâlnit, recent, un caz în care un pacient în vârstă de 23 de ani consuma zilnic 2-3 căni de ceai verde. În doar o lună starea lui s-a deteriorat atât de mult încât a fost necesar un transplant de ficat.

„Este doar un alt exemplu că oamenii care consumă aceste produse ar trebui să fie conștienți de posibilitatea apariției unor complicații și să-și consulte medicul de familie dacă apar simptome suspecte”, a spus el.

Recent Posts

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

44 de secunde ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

31 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

o oră ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Citeste si: