Din cuprinsul articolului
Christopher Norman, asistent medical geriatric din cadrul National Council on Aging (NCOA), a dezvăluit că suplimentele de vitamine nu sunt întotdeauna benefice pentru persoanele de peste 50 de ani. În special, el avertizează împotriva administrării vitaminei A sub formă de supliment.
Norman, cunoscut pentru expertiza sa în domeniul longevității, subliniază că, deși aceste produse sunt vândute fără prescripție medicală, ele pot fi dăunătoare dacă sunt luate în cantități greșite sau combinate cu alte medicamente.
Vitamina A, în special, este un motiv de îngrijorare. „O dietă sănătoasă și diversificată oferă suficientă vitamina A”, a susținut Norman. „Adulții mai în vârstă ar trebui să fie atenți cu suplimentele de vitamina A, deoarece acestea pot reduce densitatea osoasă și pot provoca leziuni hepatice, dureri articulare, greață, dureri de cap și chiar diaree”.
Într-un interviu acordat revistei de specialitate Parade, acesta a dezvăluit: „Adulții în vârstă pot avea probleme din cauza schimbărilor legate de vârstă și a condițiilor de sănătate cronice care schimbă modul în care organismul nostru procesează medicamentele”.
Norman recomandă obținerea acesteia prin intermediul alimentelor, consumând fructe și legume precum morcovii, cartofii dulci, spanacul și dovleceii, care ajută la menținerea unei bune vederii, a sănătății dentare, a sănătății oaselor și a pigmentului pielii.
Valter Longo, director al Laboratorului de longevitate și cancer de la Institutul de Oncologie Moleculară din Milano, împărtășește, de asemenea, sfaturi privind alimentația pentru longevitate. În cartea sa „Daily Longevity Diet for Adults” (Dieta zilnică pentru longevitate pentru adulți), Longo sugerează o dietă vegană bogată în legume și fructe de diferite tipuri și culori.
De asemenea, el recomandă consumul de pește, crustacee și moluște pentru conținutul ridicat de omega-3, omega-6 și vitamina B12.
Longo avertizează împotriva consumului excesiv a ceea ce el numește „Cei cinci P”: cartofi, paste, pizza, proteine (cum ar fi carnea) și pâine. „Aceste alimente se transformă foarte repede în zahăr, la fel de repede ca și zahărul de masă”, spune Longo.
Ambii experți sunt de acord cu privire la importanța unei diete echilibrate și la necesitatea de a fi prudenți cu suplimentele vitaminice. Aceste sfaturi pot ajuta comunitatea latino-americană din Statele Unite să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la sănătatea și bunăstarea lor pe măsură ce îmbătrânesc.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…