Categories: Stil de viaţă

Alimentul care previne apariția cheagurile de sânge

Ouăle sunt o sursă demnă de menționat atunci când vorbim despre o alimentație sănătoasă. Ele sunt bogate în calciu, proteine și vitamine. Atenție! Oricât de bune ar fi pentru sănătate nu le consuma fără limită.  

Mai exact, nutriționiștii susțin că numărul de ouă consumate pe zi, fără a risca o problemă de sănătate depinde de fiecare individ în parte. De exemplu, o persoană sănătoasă poate să consume și 2 ouă pe zi. Dar atunci când ai anumite probleme le natură cronică sau când ai probleme cu ficatul nu mânca mai mult de cinci ouă pe săptămână.

Reține! Dacă la analizele de sânge ți-a ieșit colesterolul mărit ar fi bine să te limitezi la un consum de 4-5 ouă pe săptămână. Explicația este aceea, că un ou conține aproximativ 220 de miligrame de colesterol. Cu alte cuvinte, este alimentul care are cel mai mare nivel de colesterol. Dar, copilului tău îi poți da până la șase ouă pe săptămână. Pe de altă parte, sunt studii care arată că atunci când exagerăm și mâncăm zilnică ouă, putem să avem probleme grave de sănătate. De exemplu, creștem riscul de ateroscleroză.

Cu moderație, însă, oul ne poate ajută să ne păstrăm buna funcționare a inimii. Cel puțin, așa arată unele studii realizate peste ocean.

Iată care sunt beneficiile consumului de ouă:

  • Contribuie la creșterea puterii de concentrare.
  • Ajută la dezvoltarea armonioasă a creierului. Medicii spun că un nutrient esențial existent în ou, numit colină îmbunătățește dezvoltarea creierului. Totodată, colina are un rol esențial în prevenirea defectelor din naștere, de aceea oul fiert este recomandat mai ales femeilor însărcinate.
  • Îți dă energia necesară pentru noua zi care începe.
  • Poate să prevină apariția cheagurilor de sânge. Proteinele din gălbenușul de ou sunt responsabile de inhibarea acțiunii de formare a cheagurilor.

Iată și ce pericole există dacă consumi exagerat ouă:  

  • Există un risc, minim, dar există de a lua Salmonela. De aceea este foarte important să ai grijă de unde cumperi ouă.. Specialiștii susțin că simptomele unei toxiinfecții alimentare se caracterizează prin stări de greață, vomă, diaree, dureri de cap și de burtă. Uneori, apar și frisoanele.
  • Indigestie, este un alt posibil efect advers al consumului exagerat de ouă.

Recent Posts

Anunțul momentului făcut de Ion Țiriac: se va construi CEL MAI MARE SPITAL de psihiatrie pediatrică din țară! Află cum poți contribui și tu!

Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…

13 minute ago

Se pregăteşte în laboratoare noul tratament miraculos pentru obezitate

Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…

33 de minute ago

APMGR: Paracetamolul și Metforminul riscă să fie retrase de pe piață. Directiva UE privind tratarea apelor reziduale ar putea duce la dispariția unor medicamente esențiale

APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…

43 de minute ago

INSP: Peste 400 de cazuri noi de COVID-19 şi şase decese în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…

54 de minute ago

STUDIU. Femeile din Estul Europei muncesc de trei ori mai mult pentru produsele de igienă feminină

Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…

o oră ago

Citeste si: