Ouăle sunt o sursă demnă de menționat atunci când vorbim despre o alimentație sănătoasă. Ele sunt bogate în calciu, proteine și vitamine. Atenție! Oricât de bune ar fi pentru sănătate nu le consuma fără limită.
Mai exact, nutriționiștii susțin că numărul de ouă consumate pe zi, fără a risca o problemă de sănătate depinde de fiecare individ în parte. De exemplu, o persoană sănătoasă poate să consume și 2 ouă pe zi. Dar atunci când ai anumite probleme le natură cronică sau când ai probleme cu ficatul nu mânca mai mult de cinci ouă pe săptămână.
Reține! Dacă la analizele de sânge ți-a ieșit colesterolul mărit ar fi bine să te limitezi la un consum de 4-5 ouă pe săptămână. Explicația este aceea, că un ou conține aproximativ 220 de miligrame de colesterol. Cu alte cuvinte, este alimentul care are cel mai mare nivel de colesterol. Dar, copilului tău îi poți da până la șase ouă pe săptămână. Pe de altă parte, sunt studii care arată că atunci când exagerăm și mâncăm zilnică ouă, putem să avem probleme grave de sănătate. De exemplu, creștem riscul de ateroscleroză.
Cu moderație, însă, oul ne poate ajută să ne păstrăm buna funcționare a inimii. Cel puțin, așa arată unele studii realizate peste ocean.
Iată care sunt beneficiile consumului de ouă:
Iată și ce pericole există dacă consumi exagerat ouă:
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…