Din cuprinsul articolului
Consumul zilnic de mere și rodii poate agrava starea bolnavilor de artrită, avertizează specialiștii în medicină.
Artrita, care poate provoca durere, inflamație și probleme cu mișcarea, nu are un tratament cunoscut, dar simptomele pot fi gestionate. Potrivit comitetului medical, dieta este un factor cheie pentru această boală, anumite alimente acționând ca „declanșatoare a durerii”. Printre acești factori se numără merele și roșiile, potrivit Mirror.
„Deși factorii genetici sunt importanți, studiile arată că factorii stilului de viață, inclusiv dieta, joacă un rol important. Dacă aveți artrită reumatoidă, o schimbare în modul în care mâncați ar putea ajuta și poate chiar să vă elimine durerea. În cercetare, mulți oameni care elimină anumite alimente care cauzează reumatism constată că durerea lor se ameliorează sau dispare.”
„Când aceste alimente sunt excluse din alimentație, dispare și inflamația. Un studiu efectuat pe mai mult de 1.000 de pacienți cu artrită a constatat că zahărul, carnea roșie, grăsimile, sarea, cofeina au înrăutățit cel mai adesea starea pacienților”, arată cercetătorii.
Atât merele, cât și rodiile conțin solanină, un alcaloid sterolic toxic, având o structura de 27 atomi de carbon. Din cauza faptului că acești alcaloizi se pot găsi sub formă heterozidică, mai poarta denumirea și de glicoalcaloizi. Un studiu publicat în Jurnalul Arab de Științe și Aplicații Nucleare în 2013 a investigat legătura dintre solanină și artrită.
Raportul evidențiază:
Solanina poate fi întâlnită în tulpină, fructe sau tuberculi (la încolțire). Are o puternică acțiune toxică (în cantități foarte mici).
Intoxicația cu solanină se manifestă în principal prin tulburări gastrointestinale și neurologice. Simptomele includ: greață, diaree, emeză, crampe stomacale, arsuri esofagiene, disritmii cardiace, coșmaruri, cefalee, amețeală, prurit, eczeme, tulburări tiroidiene și manifestări inflamatorii și dureroase ale articulațiilor. Cazurile severe pot evolua cu halucinații, pierderea senzației, paralizie, febră, icter, midriază, hipotermie și chiar deces.
„Datele din studiul actual sugerează că persoanele în vârstă și în postmenopauză care suferă de artrită și umflarea articulațiilor ar trebui să elimine sau să evite plantele de mănăsele pentru a ameliora durerile articulare și, de asemenea, pentru a reduce degradarea țesuturilor”, potrivit oamenilor de știință.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…