Din cuprinsul articolului
Consumul de cafea și efectele sale asupra organismului.. Pentru mulți oameni, cafeaua este o linie de salvare folosită pentru a se alimenta pentru un program agitat și zile lungi.
De fapt, aproximativ 90% dintre americani consumă în medie 200 de miligrame de cofeină pe zi – echivalentul a două căni de cafea.
Cercetările au arătat că un consum de cafea în doze mici poate avea diferite beneficii pentru sănătate, dar totuși, este considerat o substanță extrem de dependentă.
Deci, ce se întâmplă cu corpul tău dacă te hotărăști să renunți la obiceiul de a bea cafea?
Răspunsul te-ar putea surprinde. Cercetările arată că nivelurile voastre de energie și performanța s-ar putea îmbunătăți de fapt … adică odată ce ați reușit să treceți prin perioada de stopare a consumului (dacă vă confruntați cu așa ceva).
Simți vreodată un val de anxietate după ce ai băut cafea? Cofeina poate fi vinovata.
Cercetările efectuate de Centrul de Psihologie a Muncii și Sănătății au constatat că este necesar până la 150 de miligrame de cofeină (o ceașcă mică de cafea) pentru a induce anxietate la unii indivizi.
Potrivit Centrului Național pentru Informații despre Biotehnologie, cofeina poate provoca simptome legate de anxietate, cum ar fi ritmul cardiac rapid, respirație grea și panică.
Dacă sunteți predispus la atacuri de panică, anxietate ușoară sau severă sau aveți antecedente de simptome de anxietate, puteți fi deosebit de vulnerabil la efectele adverse ale cofeinei.
Cofeina este una dintre cele mai utilizate substanțe de dependență din lume datorită creșterii energiei pe care o oferă atunci când trebuie să faceți anumite lucruri.
Deși este cunoscut pentru faptul că ne oferă energie imediat după ce o consumăm, consumul regulat în timp poate duce de fapt la mai multă oboseală decât de obicei.
„Nu este normal să fim la fel de obosiți pe cât parem a fi pe tot parcursul zilei”, spune Jade Dinsdale, antrenor în domeniul sănătății și specialist în nutriție. „Când nu avem cofeină pe care să ne bazăm, ne putem uita la somn, stres, hidratare, nutriție și exerciții pentru a ajunge la factorul a ceea ce cauzează oboseala”.
Chiar dacă la început vei resimți o oboseală accentuată din cauza lipsei de stimulenți, ulterior, vei reuși să ai un somn mai bun.
Acest beneficiu este valabil în special pentru persoanele care obișnuiau să bea o cafea și după-amiaza.
De asemenea, un studiu publicat în Journal of Clinical Sleep Medicine a arătat că o ceașcă de cafea băută chiar și cu șase ore înainte de culcare îți poate perturba somnul.
Cafeaua are efecte diuretice, motiv pentru care pielea ta poate să arăte deshidratată, dacă o consumi în exces. Renuntând la această băutură ori consumând-o moderat, aspectul pielii tale se va îmbunătăți.
Cafeaua este acidă, nu este un secret pentru nimeni, ceea ce înseamnă că în timp îți poate afecta smalțul dinților.
Ba mai mult, un studiu de specialitate a arătat că aceasta predispune apariția tartrului, motiv pentru care n-ar strica să renunți la această băutură ori să o consumi în cantități moderate.
Cafeaua este responsabilă de asimilarea defectuoasă a nutrienților, putând provoca chiar și carențe de vitamina B.
Studiile de specialitate au arătat că aceasta poate reduce absorbția fierului cu până la 80 la sută și poate determina carențe de magneziu, zinc ori vitamina D.
Astfel, potrivit experților, femeile care nu beau cafea au un aport mai mare de calciu, diminuand riscul de a face osteoporoză.
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…