Din cuprinsul articolului
Câteva cești de cafea în fiecare dimineață pot ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă, a accidentului vascular cerebral și a diabetului de tip 2, arată un nou studiu.
Consumul a trei căni de cafea pe zi, sau aproximativ 200 până la 300 de miligrame de cofeină, a scăzut riscul de probleme de sănătate legate de inimă sau metabolism, au descoperit cercetătorii.
„Descoperirile evidențiază faptul că promovarea unor cantități moderate de cafea sau aportului de cofeină ca obicei alimentar pentru oamenii sănătoși ar putea avea beneficii de anvergură”, a spus cercetătorul principal, dr. Chaofu Ke, statistician medical la Colegiul Medical Suzhou al Universității Soochow din China.
Pentru studiu, publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, cercetătorii au analizat date despre mai mult de 500.000 de persoane cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani care participă la proiectul de cercetare pe termen lung al Biobank din Marea Britanie.
Din acel grup, ei au identificat peste 172.000 de persoane care și-au raportat consumul de cofeină și alte 188.000 care și-au raportat consumul de cafea sau ceai.
Cercetătorii au comparat aportul de cofeină al oamenilor cu faptul dacă aceștia au dezvoltat două sau mai multe semne de boală cardiometabolică. Acest termen se referă la factorii de risc care pot dăuna sănătății inimii, cum ar fi diabetul, colesterolul crescut, hipertensiunea arterială și excesul de greutate corporală.
Rezultatele au arătat că orice nivel de cafea sau consumul de cofeină a scăzut riscul unei persoane de a suferi mai multe probleme de sănătate legate de inimă sau metabolism.
Dar cele mai bune rezultate au venit cu un aport moderat de cafea sau cofeină, au descoperit ei. Persoanele care beau trei cesti de cafea pe zi aveau un risc cu 48% mai mic de boli cardiace sau metabolice, comparativ cu cei care nu beau cafea.
Iar cei care au consumat zilnic 200 până la 300 de miligrame de cofeină au avut un risc redus cu 41% în comparație cu cei care au consumat niciuna sau mai puțin de 100 de miligrame, au descoperit cercetătorii.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…