Sari la conținut

Consumul de cafea, benefic pentru persoanele care suferă de cancer de colon

consumul de cafea

Consumul de cafea, benefic pentru persoanele care suferă de cancer de colon.

Oamenii de știință Institutului Dana-Farber pentru tratamentul şi cercetarea cancerului din Boston, Massachusetts au realizat un studiu surprinzător. Aceștia au analizat şi rezumat datele dintr-un studiu amplu care a arătat o legătură între consumul regulat de cafea şi îmbunătăţirea stării de sănătate la pacienţii care sufereau de această boală.

Rezultatele sunt neașteptate. S-a descoperit că consumul mai multor ceşti de cafea pe zi este asociat cu prelungirea speranţei de viaţă şi reducerea riscului de agravare a stării de sănătate în cazul pacienţilor cu cancer de colon metastatic.

1.171 de pacienţi cu cancer de colon metastatic care au băut două sau trei căni de cafea pe zi. Studiile au arătat că speranţa lor de viaţă a crescut, la fel ca şi durata de timp înainte ca boala să se agraveze, comparativ cu alţi pacienţi care nu au consumat cafea.

Mai mult, în urma cercetării, s-a constatat că pacienţii care au băut chiar mai mult de trei căni de cafea pe zi s-au simţit şi mai bine, potrivit RRA.

Potrivit autorilor studiului, multe componente ale cafelei au efecte antioxidante şi antiinflamatorii, dar şi alte beneficii pentru sănătate care pot fi active împotriva cancerului.

„Se știe că mai mulți compuși din cafea au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și alte proprietăți care pot fi active împotriva cancerului”, a declarat Chen Yuan, ScD, Dana-Farber, autor al studiului împreună cu Christopher Mackintosh, MLA.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel