Din cuprinsul articolului
Noi cercetări au descoperit că consumul unui avocado în fiecare zi este asociat cu beneficii pentru sănătate, inclusiv cu îmbunătățirea somnului și a calității dietei.
Cercetarea, prezentată recent la conferința Nutriție 2024 din Chicago, se bazează pe studiile anterioare care au examinat beneficiile pentru sănătate ale avocado, sugerând că avocado poate „îmbunătăți factorii de risc cardiovascular prin reducerea colesterolului total și LDL-C fără a afecta negativ greutatea corporală”, potrivit , dr. Janhavi J. Damani, cercetător postdoctoral de la Penn State University care a fost implicat în studiu.
Pentru studiul actual, echipa de cercetători a efectuat o analiză a studiului privind dieta obișnuită și avocado (HAT), care a implicat mai mult de 1.000 de participanți care au fost aleși la întâmplare fie să consume un avocado pe zi, timp de 6 luni, fie să-și urmeze dieta obișnuită, dar mâncați mai puțin de două pe lună.
În analiza lor, echipa lui Damani a evaluat impactul consumului zilnic de avocado asupra sănătății inimii persoanelor cu obezitate abdominală, potrivit Healio.
Folosind Life’s Essential 8 al Asociației Americane de Inimă, un ghid pentru sănătatea cardiovasculară, echipa a evaluat un eșantion de 969 de persoane de la HAT pentru calitatea dietei, glucoza din sânge, tensiunea arterială, IMC, lipidele din sânge, activitatea fizică și sănătatea somnului, care joacă un rol important în sănătatea cardiovasculară.
Ei au descoperit că scorurile de sănătate cardiovasculară au scăzut la cei care și-au menținut stilul de viață și s-au abținut de la consumul de avocado, în timp ce această „tendință nu a fost observată la grupul suplimentat cu avocado”, a spus Damani pentru Healio.
Deși nu a existat o diferență semnificativă în scorurile LE8 între grupuri, persoanele care au consumat avocado zilnic au observat o îmbunătățire a scorurilor lor pentru sănătatea somnului, calitatea dietei și lipidele din sânge, cum ar fi colesterolul.
„Există un număr tot mai mare de dovezi care sugerează că, mai mult decât doar încorporarea alimentelor individuale, există un impuls către adaptarea tiparelor alimentare sănătoase pentru a obține îmbunătățiri relevante clinic ale factorilor de risc cardiovascular”, a spus Damani.
Studiul, care a fost finanțat de Consiliul Hass Avocado, ar putea stimula cercetări suplimentare asupra „asociațiilor complexe” dintre anumite alimente și sănătatea cardiovasculară. Între timp, ea a spus Healio că furnizorii ar trebui să „pună mai mult accent pe creșterea calității dietei prin schimbări benefice în modelul alimentar general”.
Vedeta Pro TV Adriana Stere a fost diagnosticată, recent, cu febra Q, după ce ar…
Cele mai recente prognoze meteo realizate de site-ul de meteorologie AccuWeather prezintă estimările pentru sezonul…
Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp.…
În noaptea sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, tradiția populară sugerează că așezarea unor obiecte…
Casa de Pensii a anunțat o surpriză plăcută pentru pensionari în luna noiembrie, livrând primele…
Melania Trump, soția președintelui american Donald Trump, a fost frecvent analizată și speculată în media…