JURIUL încă stabilește dacă cafeaua este benefică sau dăunătoare sănătății inimii, dar există o credință larg răspândită că o concentrație mare de cofeină ar putea interacționa periculos cu organul vital. Unele cercetări pun însă sub semnul întrebării această credință, arătând că băutura ar putea împiedica depunerile de calciu să pătrundă în artere.
Potrivit NHS, un atac de cord este o „urgență medicală gravă în care alimentarea cu sânge a inimii este blocată brusc”. Afecțiunea produce puține semne de avertizare înainte de a lovi, așa că acțiuea rapidă este cheia pentru supraviețuirea unui astfel de eveniment. Efectele cafelei au fost considerate istoric neprofitabile pentru cei cu boli cardiace. Dar unele cercetări arată că cafeaua ar putea împiedica depunerile de calciu să pătrundă în artere, ajutând la evitarea afecțiunii mortale.
În timp ce oamenii echivalează adesea consumul de cafea cu cofeina, boabele de cafea oferă o mulțime de alți compuși sănătoși.
Sunt o sursă excelentă de antioxidanți care luptă împotriva bolilor, despre care s-a demonstrat că reduc riscul multor boli cronice.
Potrivit unui corp de cercetare timpuriu, consumul de până la trei cești de cafea pe zi ar putea reduce semnificativ cantitatea de calciu depusă în arterele care duc la inimă.
Studiul, realizat în Coreea de Sud, a fost realizat pe o cohortă de 25.000 de bărbați și femei care au fost supuși examinărilor de rutină.
Niciunul dintre participanți nu a prezentat semne de boală cardiacă la începutul studiului.
După ce participanții au completat un set de chestionare, cercetătorii au putut stabili că cei care beau trei până la cinci căni de cafea zilnic aveau cu 40% mai puțin calciu în arterele lor.
Cei care au băut una până la trei căni de cafea zilnic au avut cu 35 la sută mai puțin calciu, comparativ cu cei care nu au băut deloc.
Pe de altă parte, cei care beau o ceașcă de cafea zilnic aveau cu 23% mai puțin calciu în arterele lor.
Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, devine din ce în ce mai vulnerabilă la acumularea de plăci pe bază de calciu în arterele lor.
Această placă poate acoperi căptușeala interioară a aortei și alte vase care duc la inimă, ceea ce împiedică fluxul sanguin și crește riscul de obstrucție.
Descoperirile studiului, publicate în jurnalul Heart în 2015, sunt în contrast puternic cu cercetările anterioare, care sugerau că consumul moderat de cafea ar putea crește riscul de atac de cord cu 60%.
Dar un nou studiu a susținut beneficiile consumului de cafea, arătând că poate scădea și șansele de deces prematur din cauza problemelor cardiace.
Cele mai recente rezultate, care urmează să fie prezentate la cea de-a 71-a sesiune științifică anuală a Colegiului American de Cardiologie, par să sugereze că cafeaua consumată în orice cantitate nu a fost asociată cu un risc mai mare de probleme cardiace.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…