Din cuprinsul articolului
Consumă aceste alimente mai des. Fumatul, obezitatea, hipertensiunea arterială, diabetul și consumul de alcool îmbătrânesc inima. Mulți oameni au inimi cu șapte ani mai în vârstă decât vârsta lor biologică reală, potrivit Centers for Disease Control and Prevention din SUA, iar anumite alimente o ajută să fie mai tânără și mult mai sănătoasă, relatează The Health Site.
Edamame, ceai DE rooibos, roșii, nuci, ciocolată neagră, semințe de in, usturoi, cartofi dulci, avocado, kale, arahide prăjite, somon sălbatic, migdale, iaurt, fructe de pădure, kamut, pâine integrală, ghimbir, fulgi de ovăz sunt alimente benefice pentru inimă.
Edamame: acest aliment contine potasiu, magneziu si acid folic, care scad tensiunea arteriala. Aceste cereale sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre.
Ceaiul Rooibos : contine aspalatina. Acest flavonoid calmează organismul și susține sănătatea inimii.
Roșii: conform multor studii, consumul regulat al acestor legume este asociat cu o probabilitate redusă de boli de inimă, leziuni ale pielii și anumite tipuri de cancer.
Nuci: Consumând o mână din aceste nuci de cinci sau mai multe ori pe săptămână, vă puteți reduce riscul de boli de inimă cu aproape 40%.
Ciocolata neagră: multe studii științifice arată că persoanele care o consumă sunt mai puțin susceptibile de a suferi de boli cardiovasculare, notează publicația.
Seminte de in: creste nivelul de colesterol sanatos si contine o multime de omega-3. Acești acizi grași reduc probabilitatea de a dezvolta boli de inimă.
Usturoi încolțit: conform unui studiu, persoanele care mănâncă usturoi au mai puține plăci de colesterol. Cartofii dulci conțin și ei multe fibre, nutrienți și ajută la pierderea în greutate.
Arahide coapte: Alunele coapte conțin de cinci ori mai mult resveratrol, un compus organic ce face parte din categoria fitoalexinelor, fiind și un polifenol , sănătos pentru inimă decât alunele crude sau prăjite.
Avocado: conține o mulțime de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Acestea reduc nivelul de colesterol „rău” și riscul de boli de inimă.
Kale: această varză este antiinflamatoare.
Migdale: această nucă reduce nivelul de colesterol „rău”, controlează tensiunea arterială și nivelul zahărului din sânge.
Iaurt: conform unui studiu, persoanele care consumă iaurt în mod regulat au cu 31% mai puține șanse de a dezvolta hipertensiune arterială. Un alt studiu a constatat că o porție de iaurt pe săptămână a redus riscul de hipertensiune arterială cu 6%.
Fructele de pădure: protejează corpul uman de radicalii liberi.
Pâine cu cereale integrale: normalizează nivelul colesterolului din sânge și reduce riscul de accident vascular cerebral și boli de inimă.
Grâu Khorasan (Kamut): consumul de produse kamut în locul grâului rafinat duce la o reducere semnificativă a colesterolului total, a colesterolului rău și a citokinelor.
Ghimbir: ajută la controlul colesterolului din sânge.
Fulgii de ovăz sunt unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru inimă.
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…