Din cuprinsul articolului
Consultații online gratuite pentru cardiaci. Medicii avertizează că bolnavii de inimă sunt printre cei mai vulnerabili în fața infecției cu virusul SARS-CoV-2.
Potrivit celui mai recent buletin clinic emis de Colegiul American de Cardiologie, rata de mortalitate în cazul persoanelor cu afecțiuni cardio-vasculare care contractează virusul este de 10,5%, în timp ce în cazul pacienților cu hipertensiune această rată este de 6%. De aceea, este foarte important ca persoanele care sunt în evidența medicului cu afecțiuni ale inimii să respecte câteva măsuri de siguranță.
Cea mai importantă măsură, în această perioadă este autoizolarea și limitarea contactului cu multe persoane, îndeosebi persoane care au călătorit în zonele afectate de coronavirus. Cardiacii ar trebui să limiteze ieșirile din casă și să respecte tratamentul prescris de medicul cardiolog. Atenție, însă, dacă în această perioadă apar orice simptome respiratorii sau specifice bolii cardiace (angină pectorală, hipertensiune etc) este important să luați imediat legătura cu medicul cardiolog curant.
”Tratamentul cardiovascular pe care îl iau acești pacienți este fix, în funcție de anumiți parametri monitorizați (tesniunea arterială, pulsul, balanța Na/K). Dacă pacientul își ajustează singur tratamentul ar putea să o facă greșit și să provoace reacții adverse din cauza dozelor prea mari. Ajustrea tratamentului se va face doar dacă este cazul, de catre medicul cardiolog” explică dr. Iulian Călin, medic specialist cardiolog la ARES.
În această perioadă, ARES oferă consultații online gratuite pentru pacienții cardiaci, în cadrul campaniei #staiacasă cu inima sănătoasă. Consultațiile online pot fi programate prin accesarea site-ului www.centrele-ares.ro și completarea unui formular de pre-consultație în care se detaliază problema medicală și se încarcă eventualele documente medicale. Pacienții pot opta pentru o consultație virtuală sau pentru a primi recomandări medicale via e-mail.
În plus, spitalul a luat măsuri extreme de siguranță pentru pacienții ale căror probleme medicale nu pot fi rezolvate online. Triajul pacienților se face în afara clădirii, iar temperatura tuturor celor care intră în spital este măsurată cu ajutorul unor termoscanere. Măsurile de igienă au fost înăsprite, în spital având acces acum numai pacienții și personalul medical.
Rămâneți în casă, respectați tratamentul și țineți legătura cu medicul cardiolog.
Dacă apar simptome, consultați imediat medicul. Este important să preveniți un episod acut care v-ar putea pune viața în pericol în plină epidemie, când majoritatea secțiilor de primiri urgențe și de reanimare ar putea fi supra-aglomerate.
Monitorizați-vă zilnic tensiunea. Aceasta nu trebuie să depășească valorile 140/90 mmHg.
Renunțați la fumat. Acesta are un efect pro-trombotic și inflamator asupra peretelui vascular și poate duce la un eveniment acut nedorit.
Chiar dacă rămâneți în casă, este recomandat efortul fizic moderat, cel puțin 150 de minute pe săptămână (30 minute/zi, 5 zile pe săptămână). Faceți exerciții fizice ușoare.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…