Categories: Ştiri sănătate

Consultații gratuite pentru studenți, în Luna de Luptă împotriva Acneei

O clinică privată din București demarează campania „Good bye, acnee!”, o inițiativă menită să îi ajute pe studenți să găsească soluțiile potrivite de tratament pentru acnee, o afecțiune care, deși nu pune în pericol sănătatea, atrage stigma celor din jur și scade gradul de încredere de sine. În perioada 15 noiembrie-15 decembrie, studenții beneficiază de un consult gratuit menit să identifice cauzele problemei și de un plan de tratament adecvat. Pentru a beneficia de aceste servicii, studenții trebuie să se prezinte la clinica Bioderm din Strada Mihai Eminescu, nr. 42, cu voucherul printat de campanie, disponibil aici, și cu carnetul de student.

„De-a lungul practicii medicale, am întâlnit foarte mulți pacienți cu acnee dezorientați, resemnați după o serie de tratamente eșuate. Din păcate, acneea este o afecțiune care nu lasă doar urme fizice, ci mai ales cicatrici psihice, care pot avea un impact mare asupra dezvoltării personale, îndeosebi la vârste mai fragede. Am ales să lansăm această campanie în contextul apropierii Sărbătorilor, atât pentru că este luna cadourilor, cât mai ales pentru faptul că la sfârșit de an, foarte multe persoane sunt preocupate de sănătate, pentru a intra cu bine în noul an. Profitând totodată de vecinătatea noastră cu Academia de Studii Economice, am gândit un program de eliminare a acneei în patru pași, pe care noi îl implementăm în clinicile noastre de foarte mult timp, cu succes. Oferim gratuit primul pas, pentru că vrem să le arătăm, astfel,  pacienților că acneea nu este o boală cu care trebuie să trăiască toată viața”, a declarat Dr. Lucian Russu, medic dermatolog și fondator al lanțului de clinici Bioderm din Capitală.

Cum apare acneea?

Acneea afectează 90% dintre tineri, potrivit statisticilor, fiind cea mai frecventă afecțiune în rândul acestora. Cauza principală a apariției acneei este flora microbiană de la nivelul pielii și a foliculului pilos, în special Propionibacterium Acnes. Propionibacterium Acnes este un bacil care trăiește în partea profundă a foliculului și care are un rol mare în producerea leziunilor inflamatorii din acnee. Terenul specific acneicilor, caracterizat prin îngrășarea pielii și modificarea microclimatului de la nivelul pielii favorizează colonizarea masivă cu bacilul Propionibacterium Acnes. Deși este o infecție bacteriană, acneea se poate trata și prin alte metode decât cu antibiotice, medicamente care au un impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, digestiv și întregului organism.

„Același efect de sterilizare a zonei pe care îl au antibioticele se poate obține, astăzi, printr-o terapie de ultimă generație: terapia cu lumină albastră, BLU-U (pentru acnee ușoară și moderată) sau Clear Light (pentru acnee severă). În țările din Vest, terapiile cu lumină albastră au devenit standardul de aur în tratarea acneei, substituind tratamentul cu antibiotice, care nu sunt întotdeauna eficace în această afecțiune și care pot avea efecte secundare agresive asupra organismului”, explică Dr. Lucian Russu.

Tratamentul acneei în 4 pași

  1. Evaluare medicală. Pe lângă moștenirea genetică, factorii care țin de stilul de viață reprezintă principala cauză a afecțiunii, de la consumul de alimente semi-preparate (junk food, pizza, dulciuri în exces, băuturi carbogazoase etc.), până la factori care țin de stresul cotidian și igiena precară. Într-un efort de a scăpa de acnee, pacienții își spală tenul în mod repetat, își rup leziunile sau apelează la mai multe produse cosmetice în același timp, obicei care agravează problema, lăsând în urmă cicatrici greu de șters. În timpul evaluării medicale, un medic face „anamneza” acneei, identificând atât cauzele acesteia, cât și stadiul problemei. Printre aspectele urmărite sunt: stilul de viață, istoricul de tratament antiacneic, istoricul de expunere la soare, alergii etc. Evaluarea medicală este extrem de importantă în conturarea unui plan de tratament personalizat, croit pe nevoile pacientului. Evaluarea include și un examen micologic, care va stabili flora bacteriană care a determinat apariția acneei. Prin această analiză se elimină alte posibile afecțiuni și se stabilește planul de
  2. Consult dermatologic. După evaluarea medicală, pacientul este consultat de un medic dermatolog, care pune diagnosticul și care elaborează protocolul de tratament, cu terapiile necesare, frecvența și durata acestora. Tot în acest stadiu se fac și fotodocumente pentru a monitoriza evoluția.
  3. Curățare și hidratare. Înainte de începerea propriu-zisă a tratamentului anti-acnee, zona afectată este curățată prin dermabraziune superficială și hidratată, când este cazul.
  4. În tratamentul acneei, medicul urmărește mai multe obiective: a)tratarea Propionibacterium Acnes, b)reducerea inflamației și c)reducerea cicatricilor.
  • Tratarea Propionibacterium Acnes se realizează cu ajutorul terapiilor cu lumină albastră BLU-U (pentru acnee ușoară, moderată), Clear Light (acnee moderată, severă, comedoniană) și Omnilux Blue (acnee moderată și severă). Lumina albastră pătrunde în profunzimea pielii, sterilizând zona, iar rezultatele sunt vizibile în aproximativ trei săptămâni.
  • Reducerea inflamației se realizează cu ajutorul aparatelor de tip led cu emisie de lumină roșie 633nm – Omnilux Revive (acnee/rozacee, cicatrici, riduri fine) sau lumina galbena 830nm – Omnilux Plus (stimulează vascularizația și oxigenarea pielii).
  • Eliminare cicatricilor. Ultimul pas, la fel de important, este eliminarea cicatricilor post-acnee cu ajutorul laserelor: laserul CO2 Fractional, Laserul Erbium sau laserul Erbium + Radiofrecvență. Laserele produc vaporizarea celulelor de la suprafața pielii, stimulând sinteza de colagen și astfel obţinându-se ameliorarea evidentă a texturii şi a tonusului pielii.

Programările pentru consultații se vor putea face la pentru București se vor putea face la call-center 031.91.01.

Recent Posts

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

5 minute ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

24 de minute ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

45 de minute ago

O masă caldă în centrele E.G.A.L. pentru copiii din zone defavorizate

O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…

o oră ago

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

2 ore ago

Am scăpat de sindromul colonului iritabil cu aceste două modificări ale regimului alimentar

De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…

2 ore ago

Citeste si: