Sari la conținut

Consultații dermatologice și kituri de testare gratuite pentru tratarea acneei

În perioada 15 octombrie – 30 noiembrie, medici dermatologi din mai multe orașe din țară vor oferi consultații gratuite în cadrul campaniei „O viață mai bună pentru tenul gras cu imperfecțiuni”.

Campania are ca scop diagnosticarea și tratarea acneei, în special la adolescenți, unde acneea lasă urme profunde, mai ales asupra încrederii în ei înșiși.

În timpul campaniei, medicii vor oferi pacienților care vin la consultațiile gratuite un kit de testare ce contine un mini Effaclar Duo+ 3 ml, un gel Effaclar 15 ml și un voucher de discount 10 lei pentru achiziția de Effaclar.

Programul medicilor care aderă la campanie va fi publicat pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/larocheposayromania/

Despre acnee

Acneea se manifestă prin puncte negre și pustule (coșuri), inflamații. Poate avea mai multe forme. În toate cazurile, în combaterea acneei, tratamentele seboreglatoare specifice sunt esențiale.

De la acneea retențională la acneea inflamatorie

Există diferite forme de acnee. În primă instanță poate apărea sub forma comedoanelor (puncte negre și albe), fiind vorba aici despre acneea retențională. Dar acneea poate fi însoțită de inflamații, coșuri și leziuni mai mari.  Într-un mediu lipsit de oxigen, bacteriile prezente în mod normal pe piele pot să se înmulțească și să creeze substanțe inflamatorii care se întind în straturile pielii.  Aceasta este acneea inflamatorie. În general, cele două forme de acnee coexistă și acest lucru se numește acnee mixtă. Afectează 60% dintre pacienții cu acnee.

Origini: o problemă cu o varietate de cauze

Există mai mulți factori care contribuie la apariția leziunilor acneei. De obicei este vorba despre tulburări hormonale (pubertate, sindrom premenstrual, sarcină etc), dar și stres și oboseală, care pot să conducă la o producție mărită de sebum și înmulțirea bacteriilor. Când sebumul nu mai poate fi produs în mod normal, porii pielii se blochează. Atunci apar punctele negre și coșurile.

Tratarea acneei necesită delicatețe

Pentru a înlătura acneea, pielea trebuie tratată cu delicatețe și trebuie urmărite câteva reguli esențiale:

  • Curăță pielea foarte bine cu un produs creat special pentru tenul gras.
  • Folosește un produs tratamentîn fiecare zi. Este cheia succesului în tratament.
  • Folosește produse create pentru tenul gras și machiaj non-comedogenic.
  • Protejează-ți pielea de soare, care în ciuda credinței comune nu are efecte atât de benefice pentru acnee.
  • Nu stoarce coșurile.
  • Consultă un dermatolog.
Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel