Categories: Stil de viaţă

Constantin Dulcan: „Gândirea noastră poate să fie benefică sănătății sau nu. Acestea sunt cuvintele cu înaltă frecvență, care sunt benefice sănătății noastre”.

Marele profesor Dumitru Constantin-Dulcan a susținut în acest weekend o conferință la Ateneul Național din Iași, unde a explicat rolul emoțiilor și a cuvintelor asupra sănătății.

Conferința susținută de prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan a avut drept temă „Inteligența infinită a subconștientului. Implicații terapeutice”.

Care sunt cuvintele pe care trebuie să le evităm şi ce rău ne fac acestea. Cuvintele cu înaltă frecvență

„Gândirea noastră poate să fie benefică sănătății sau nu. De aceea este foarte important să ne controlăm gândirea. Iubire, iertare, generozitate, bunătate, bucurie sunt cuvinte cu înaltă frecvență, care sunt benefice sănătății noastre. Cuvintele se propagă în spațiu și se înmulțesc ca bobul de grâu, dintr-un bob pot să devină cincizeci, deci îi face rău și celui care gândește, și celui care-l captează. Dacă noi astăzi suntem unde suntem este pentru că atâtea minți au gândit altfel decât ar trebui.

Deasupra noastră sunt nori negri ai gândurilor lor, ai multor oameni. Cuvintele au aspect biochimic. Ura, disprețul, ironia, bârfa, agresivitatea, violența, răul, disprețul, calomnia trebuie eliminate din limbajul nostru. Nici nu știți câți oameni au pierit din cauza calomniei. Dacă eu, cu mintea mea bolnavă, vreau să îmi bat joc de cineva, spun vrute și nevrute, iar până când se ajunge la justiție și după ani de zile și se decide că nu am avut dreptate, victima calomniei poate fi deja pe lumea cealaltă”, a explicat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, potrivit BZI

Emoțiile negative ne pot îmbolnăvi! Prof. dr. Constantin Dulcan: „I-am trimis gânduri negative omului ăluia și s-a îmbolnăvit și el, și eu”

Prof. dr. Constantin Dulcan a vorbit și despre inteligența infinită a subconștientului. Acesta preia ceea ce îi furnizează conștiința în mod repetat. De aceea trebuie să fim extrem de atenți cu ceea ce gândim și păstrăm în mintea noastră, pentru că lucrul acela ni se poate întâmpla.

„Subconștientul este acel etaj al creierului situat imediat sub scoarța cerebrală. În timp ce conștiința știe și se reflectă pe sine, la nivel de subconștient există o știință care nu știe că știe. Adică ficatul are 66 de funcții și funcționează, inima funcționează, plămânii funcționează etc., nu le spunem noi să funcționeze, există ceva în noi care știe să funcționeze.

Dacă la nivelul științei există un discernământ, discerne dacă un lucru trebuie făcut sau nu poate fi făcut, subconștientul nu are discernământ, iar, atunci, tot ceea ce există în conștiința noastră se transmite subconștientului, el, neavând discernământ, îl materializează, de aceea este foarte important ceea ce gândim și păstrăm în mintea noastră, pentru că lucrul acela ni se poate întâmpla. Ni se întâmplă, deoarece subconștientul conține o inteligență infinită. Subconștientul este inteligența universului, dar pot să moștenesc ereditar convingeri greșite, traume, emoții sau să le asimilez în timpul vieții de copil până la 7 ani, când copilul nu are discernământ și își însușește tot ce observă în jur, iar după aceea, ca adult, se confruntă cu o serie întreagă de traume.

Acestea, dacă sunt persistente în mintea noastră, devin programe pentru subconștient, adică le face. Eu urăsc pe cineva, ura este o energie negativă, iar peste un timp mă îmbolnăvesc și nu știu de ce. Probabil, fiindcă l-am urât pe el, i-am trimis gânduri negative omului ăluia și s-a îmbolnăvit și el, și eu”, susține cunoscutul neurolog.

Recent Posts

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

26 de minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

57 de minute ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

o oră ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

2 ore ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

3 ore ago

Citeste si: