Din cuprinsul articolului
Mercurul este un element chimic care se găsește în mod natural în mediul înconjurător și, uneori îl găsim și în alimente, cel mai adesea în conservele cu pește.
Hamsiile
Hamsiile au unele dintre cele mai scăzute niveluri de mercur. Acest lucru se datorează, în mare parte, faptului că peștii mai mici nu mănâncă alți pești.
Pe lângă faptul că au un conținut scăzut de mercur, hamsiile au numeroase beneficii pentru sănătate. Sunt o sursă bună de acizi grași omega-3, seleniu, niacină, vitamina B12, vitamina A, calciu și potasiu. Singurul lucru la care trebuie să fii atent la hamsii este conținutul de sodiu. Hamsiile în ulei de măsline conțin aproape 40% din aportul zilnic de sodiu recomandat.
Macroul de Atlantic are unele dintre cele mai scăzute niveluri de mercur și este unul dintre cei mai sănătoși pești. De asemenea, este bogat în proteine și acizi grași omega-3 și alți nutrienți, cum ar fi seleniul și vitamina D.
Puteți mânca macrou de două sau trei ori pe săptămână fără să vă faceți griji privind prezența mercurului. Anumite tipuri de conserve de macrou pot avea un conținut ridicat de sodiu și colesterol.
Somnul
Dacă sunteți în căutarea unui pește sănătos, fără un nivel ridicat de mercur, acela este somnul. Pe lângă faptul că are un conținut scăzut de mercur, somnul oferă mai mult decât cantitatea recomandată zilnic de vitamina B12, precum și o cantitate bună de grăsimi sănătoase, seleniu, fosfor și potasiu. Profilul nutrițional al somnului poate diferi în funcție de modul în care a fost crescut peștele.
Codul
De asemenea, este pește cu un conținut scăzut de mercur și aduce numeroase beneficii organismului. Codul este bogat în proteine, acizi grași omega-3, vitamine B, vitamina E, vitamina A și vitamina C. La fel ca multe alte soiuri de pește, codul poate fi sălbatic sau crescut într-o ferrmă piscicolă.
Eglefinul
Eglefinul face parte din aceeași familie cu codul, așa că ambele tipuri de pește au niveluri scăzute de mercur. Dacă îi comparați acești, veți observa câteva diferențe ușoare, cum ar fi faptul că eglefinul are o aromă mai subtilă de pește. Există, de asemenea, câteva mici diferențe privind textura, care fac eglefinul mai bun pentru prăjit decât la grătar.
Heringul
Heringul are cel mai mic nivel de mercur și nu trebuie să vă faceți griji dacă mâncați prea mult. De asemenea, oferă beneficii pentru sănătate având în vedere că este bogat în acizi grași omega-3, seleniu, fier, proteine și vitamina D.
Somon
Și somonul, un pește preferat de multă lume, are un conținut scăzut de mercur, dar depinde de unde îl cumpărați și mai ales de unde a fost crescut. În primul rând, există somonul sălbatic și somonul de crescătorie (somonul de crescătorie este în mare parte somon de Atlantic).
Somonul sălbatic este de obicei cel mai apreciat. Cu toate acestea, analizând nivelurile de mercur s-a cpnstatat că somonul sălbatic conține niveluri mai mari de mercur decât somonul de crescătorie. De asemenea, s-a observat că poate conține mai mulți poluanți decât somonul de crescătorie (în special pesticide și substanțe chimice).
Sardine
Sardinele, niște pești foarte mici, au un conținut scăzut de mercur. În plus, sardinele furnizează organismului acizi grași omega-3, calciu, vitamina D, proteine și multe altele. De asemenea, pot fi folosite într-o varietate de rețete, de la salate la sosuri de paste și pizza.
Citeşte continuarea AICI.