Conopida are numeroase beneficii pentru sănătate. Dar de ce spun nutriționiștii că trebuie consumată mai des? Este bogată în proteine, fosfor, potasiu şi complexul de vitamine B.
Nutriționiștii spun cum trebuie, de fapt, consumată. Această legumă conţine substanţe importante pentru ficat, care luptă împotriva cancerului. Adăugată în alimentaţia zilnică, această legumă scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancerul.
Conopida, beneficii pentru sănătate. Este bogată în proteine, fosfor, potasiu şi tot complexul de vitamina B, vitamina C şi mangan. Conopida are numeroase beneficii asupra organismului.
Conopida se poate prepara în foarte multe moduri, dar cel mai indicat, spun nutriţioniştii, este să o consumăm crudă.
De asemenea, conopida conţine substanţe importante pentru ficat, care luptă împotriva cancerului de prostată, cancerului de sân, cancerului de colon şi cel ovarian. Conopida are, în acelaşi timp, capacitatea de a elimina enzimele canceroase şi de a rezista celulelor canceroase.
Consumul regulat de conopidă este asociat cu scăderea riscului de inflamare în boli precum artrită, obezitate, diabetul zaharat sau ulcerul.
Conopida alături de alte legume crucifere îmbunătăţeşte în mod semnificativ tensiunea arterială şi funcţia renală.
Pe lângă multiplele beneficii asupra sănătăţii, conopida protejează şi sistemul digestiv. Acest lucru se datorează conţinutului ridicat de fibre.
Fibrele alimentare din conopidă protejează stomacul şi previn dezvoltarea bacteriilor.
Din cauza conţinutului ridicat de substanţe purinice, este contraindicat consumul în afecţiuni precum guta şi uraturia (Eliminare urinara de acid uric)
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE
100 grame de conopida gătită (fiartă, scursă de apă şi fără sare) conţin: 23 kcal/ 1,84 g proteine, 2,3 g fibre, 16 mg calciu, 32 mg fosfor, 142 mg potasiu, 44 mg vitamina C, 44 microg acid folic, 13,8 microg vitamina K.