Din cuprinsul articolului
„Murătură ” este o denumire anglo-saxonă care face referire la produsele alimentare care sunt preparate și/sau murate. La noi, în România, murăturile se prepară în special din varză, gogoșari, morcovi, gogone, ceapă, dar și conopidă. Vă dezvăluim astăzi secretele conopidei murate în oțet, un alt aperitiv savuros!
Ingredientele necesare:
– 3 kilograme de conopidă;
– boabe de piper;
– boabe de muştar;
– sare grunjoasă;
– rămurele de cimbru;
– frunze de ţelină;
– foi de dafin.
Mod de preparare:
Rețetă conopidă murată în oțet. Cum se pune conopidă la murat: Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli borcanele în care vei pune leguma. Curăţ-o mai întâi de frunze şi îndepărtează cotorul.
Apoi, pune apa la fiert cu sarea grunjoasă (100 de grame la un litru de apă) şi câteva fâşii de hrean. În oala cu apă se pun şi boabele de muştar şi de piper, însă păstrează câteva şi pentru fundul borcanului.
După ce apa da în clocot, ia oală de pe aragaz şi pune-o deoparte câteva minute. Vei folosi apă sărată pentru a umple borcanele cu conopidă.
Pe fundul borcanului trebuie să pui tulpinile de mărar, cimbrul şi ţelină şi 2-3 foi de dafin. Taie în bucăţele medii conopidă că să îţi încapă în borcan (orientează-te în funcţie de capacitatea acestuia), conform teotrandafir.ro.
Secretul ardelenilor: că să fie mai gustoasă, conopida se pune la murat împreună cu alte zarzavaturi şi legume delicioase: ceapă, morcovi, hrean, ardei uite şi se condimentează din plin cu seminţe de coriandru, sare şi puţin zahăr (un sfert de linguriţă).
Atenţie! Zeamă din borcan trebuie să fie egală cu jumătate din volumului borcanului, altfel conopidă se va strică repede, informează Timpul. md.
Pentru ca sunt perfecte in perioada iernii si se pot servi ca garnitura alaturi de orice preparat datorita gustului acrisor, astazi va spunem care este TRUCUL SECRET al gospodinelor iscusite pentru cea mai simpla si gustoasa reteta de muraturi.
Ingrediente necesare:
Mod de preparare:
Se spală bine murăturile. Se curată un borcan şi Se usucă bine. Se adaugă sare, piper, usturoi, semințe de coriandru și se amestecă cu cele două tipuri de oțet.
Adăugați murăturile și dacă oțetul nu le acoperă, umpleți cu apa necesară.
Amestecați foarte bine şi capsaţi borcanele.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…