Din cuprinsul articolului
Pe lângă mirosul plăcut și aroma deosebită pe care o oferă preparatelor alimentare , acest condiment are un conținut ridicat de antioxidanți, ajutându-ne să ținem la distanță anumite boli, precum diabetul sau cancerul, dar şi durerile provocate de artrită.
În plus, studiile au demonstrat că scorțișoara are un efect uimitor asupra reducerii durerilor musculare, dar și asupra durerilor menstruale. De asemenea, poate ajuta la diminuarea severității reacțiilor alergice și la ameliorarea altor tipuri de dureri.
„Substanțele conținute de scorțișoară stimulează metabolismul și favorizează descompunerea depozitelor de grăsime. Puteți consuma scorțișoară inclusiv sub forma de băutură. Turnați 3 grame de condiment în apă clocotită și lăsaţi la infuzat timp de 15-20 de minute. Apoi se ia bautura în inghiţituri mici pe tot parcursul zilei.
Acest condiment are câteva contraindicaţii. De pildă, nu este recomandat femeilor însărcinate şi celor care alaptează, dar şi persoanelor care suferă de alergii sau cu boli gastrointestinale. Consumul regulat al unei băuturi cu scorțișoară ajută în mod eficient la ameliorarea inflamației și a durerii cauzate de artroză și artrite”, spune nutriționistul Angelina Dubina.
Unele cercetări sugerează că scorțișoara poate ajuta la creșterea nivelului de insulină, hormonul responsabil de reglarea nivelului de zahăr din sânge, lucru benefic pentru persoanele cu prediabet și diabet de tip 2.
Cert este că scorțișoara are capacitatea de a afecta anumite organe din corp, datorită cărora zahărul din sânge pătrunde mai ușor în celule, reducând astfel nivelul glicemiei. În plus, poate inhiba și anumite enzime digestive, încetinind descompunerea carbohidraților în tractul digestiv. De asemenea, datorită proprietăţilor antioxidante și antiinflamatoare,e scorțișoara susţine buna funcționare a pancreasului, organul responsabil de producția de insulină.
Scorțișoara crește consumul de energie și oxidarea grăsimilor și, prin urmare, ajută în lupta cu kilogramele în plus. Mecanismele prin care se întâmplă acest lucru par să implice activarea proteinelor implicate în mobilizarea țesutului adipos, care este folosit de organism pentru producerea de energie.
În plus, îmbunătățind sensibilitatea țesuturilor la acțiunea insulinei, reduce acumularea de grăsime în organism. Acest condiment bogat în fibre dă mai rapid senzația de sațietate, reducând astfel foamea și favorizând pierderea în greutate.
Un alt beneficiu al scorțișoarei este acela că are în compoziţie substanțe fitochimice care măresc capacitatea creierului de a folosi glucoza. De asemenea, previne deteriorarea celulelor cerebrale. Astfel, îmbunătățeşte învățarea și memoria, oferind protecție împotriva bolii Alzheimer, a demenței și a bolii Parkinson.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…