I se mai spune şi condimentul vieţii şi este des întâlnit în bucătăria indiană unde e folosit pentru a da aromă şi culoare mâncărurilor.
Turmericul, cunoscut şi sub numele de curcuma sau de şofran indian, este o plantă cultivată de sute de ani în Asia, în special în India şi în Indonezia. Portocaliul intens e culoarea specifică acestei plante, iar mirosul şi aroma puternice sunt asemănătoare ghimbirului.
Un studiu coordonat de GreenMedInfo a scos la iveală că turmericul poate înlocui cu succes mai multe medicamente folosite pentru tratarea diferitelor boli, inlcusiv diabet de tip 2, depresie, artrită sau colesterol.
Potrivit unui studiu realizat în Thailanda, cucurmina poate preveni diabetul. Cercetarea, publicată în „Diabetes Care”, s-a desfăşurat pe parcursul a nouă luni, timp în care voluntarii – 240 de persoane adulte prediabetice (care prezentau niveluri ridicate de zahăr în sânge, fapt care ar fi putut conduce la diabet de tipul II) – au consumat zilnic o anumită cantitate de curcumină sau o substanţă placebo.
În timpul studiului, în rândul celor 119 voluntari care au luat zilnic câte şase capsule cu extract de curcumină (250 mg) nu s-a înregistrat niciun caz de diabet de tipul II, comparativ cu grupul de 116 persoane cărora li s-au administrat capsule placebo, în care s-au înregistrat 19 noi cazuri de diabet.
Alternativă naturală pentru aspirină
Poate înlocui antidepresivele
Distruge tumorile canceroase
Puteţi găsi cucurmina şi sub formă de suplimente cărora le puteţi amplifica efectul în felul următor: amestecaţi conţinutul unei capsule cu o lingură de ulei ulei de măsline şi îngiţiţi-o.
Sau puteţi extrage cucurmina printr-o metodă ayurvedică: luaţi un sfert de cană de praf de turmeric pe care îl puneţi într-o jumătate de ceașcă de apă și fierbeţi timp de câteva minute, la foc mediu, amestecand constant. Nu lăsaţi pasta groasă obţinută să devină prea uscată.
După ce se răcește puneţi pasta într-un borcan de sticlă şi păstraţi-o la frigider. Se poate păstra mai multe săptămâni.
Lauţi o lingura sau mai mult de pastă pentru fiecare utilizare și amestcaţi cu lapte fierbinte la care se adaugă miere sau sirop de arţar pentru gust și o jumătate de linguriță de nucă de cocos, migdale sau ulei de susan.
Puteți adăuga şi puţin piper pentru a amplifica efectul.
Poate înlocui antitusivele
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…