Este condimentul acrisor cu proprietati miraculoase. Ce este si cum se foloseste? Este un remediu natural, cu proprietati miraculoase.
Sumac este un condiment cu gust acrisor foarte folosit in special in bucataria turceasca. Sumacul se foloseste pentru a da gust salatelor de cruditati dar si pentru a condimenta preparatele din carne.
Sumacul are un gust acid, acrisor, o aroma intepatoare si de lamaie, usor iute. Arborele decorativ originar din Orientul Mijlociu mai este cunoscut si ca otetar mirositor. Fructele sale de culoare rosie se comercializeaza uscate sau macinate si au gust acrisor.
Sumacul este folosit in preparate culinare, dar si ca medicament. Este un remediu natural cu proprietati miraculoase:
– este bogat in vitamina C
– sursa de antioxidanti
– are proprietati antimicrobiene si antiinflamatoare
– trateaza gripa, raceala, bronsita
– previne bolile cardiovasculare
-lupta impotriva bolilor precum cancer, artrita, Alzheimer, cataracta
– reduce febra
– regleaza tranzitul intestinal
– previne hiperglicemia
– lupta impotriva obezitatii
Cum se foloseste sumacul