Condimentul MAGIC. Perfect pentru slăbit și previne cancerul

Condimentul MAGIC. Un condiment consumat pe scară largă ste apreciat de mii de ani atât pentru gustul său, dar și pentru proprietățile sale medicinale. Știința modernă a confirmat acum ceea ce oamenii știau de mult timp. Este magic. De ce? Poate preveni un tip de cancer, ajută la slăbit, și, mai mult previne demența.

Este vorba despre scorțișoară, un condiment care are mai multe beneficii dovedite pentru sănătate.

Este un condiment care se obține din scoarța interioară a copacilor cunoscuți științific sub numele de Cinnamomum.

Mirosul și aroma distincte ale scorțișoarei se datorează părții uleioase, care este foarte bogată în compusul cinnamaldehidă, un compus despre care oamenii de știință cred că este responsabil pentru majoritatea efectelor puternice ale scorțișoarei asupra sănătății și metabolismului.

Scorțișoara Cassia. Este varietatea cea mai răspândită astăzi și la care oamenii se referă în general ca fiind „scorțișoară”.

Acesta a fost folosit ca ingredient de-a lungul istoriei, datând încă din Egiptul Antic. Pe vremuri era rară și valoroasă și era considerată un cadou demn de regi. În prezent, scorțișoara este ieftină, disponibilă în orice supermarket și se găsește ca ingredient în diverse alimente și rețete.

Iată ce beneficii uimitoare aduce organismului

Scorțișoara, plină cu antioxidanți

Antioxidanții vă protejează organismul de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi, iar scorțișoara este încărcată cu antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii.

Într-un studiu care a comparat activitatea antioxidantă a 26 de condimente, scorțișoara a ajuns să fie câștigătoarea clară, depășind chiar și „superalimentele” precum usturoiul și oregano.

De fapt, este atât de puternică încât scorțișoara poate fi folosită ca un conservant alimentar natural

Proprietăți antiinflamatorii

Inflamația este incredibil de importantă. Ea ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și să repare leziunile tisulare.

Cu toate acestea, inflamația poate deveni o problemă atunci când este cronică și îndreptată împotriva țesuturilor proprii ale corpului tău.

Scorțișoara poate fi utilă în această privință. Studiile arată că acest condiment și antioxidanții săi au proprietăți antiinflamatorii puternice.

Scorțișoara poate reduce riscul de boli de inimă

Condimentul a fost asociată cu un risc redus de boli de inimă, cea mai frecventă cauză de deces prematur din lume.

La persoanele cu diabet de tip 2, s-a demonstrat că 1 gram sau aproximativ o jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi are efecte benefice asupra markerilor de sânge.

Aceasta reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului „rău” LDL și al trigliceridelor, în timp ce colesterolul „bun” HDL rămâne stabil.

Un studiu realizat recent a concluzionat că o doză de scorțișoară de doar 120 mg pe zi poate avea aceste efecte. În acest studiu, scorțișoara a crescut, de asemenea, nivelul colesterolului „bun” HDL.

În studiile pe animale, s-a demonstrat că scorțișoara reduce tensiunea arterială.

Poate îmbunătăți sensibilitatea la hormonul insulină

Atunci când sunt combinați, toți acești factori pot reduce drastic riscul de boli de inimă.

Insulina este unul dintre hormonii cheie care reglează metabolismul și utilizarea energiei și este, de asemenea, esențial pentru transportul zahărului din sânge către celule.

Problema este că mulți oameni sunt rezistenți la efectele insulinei.

Acest lucru este cunoscut sub numele de rezistență la insulină, un semn distinctiv al unor afecțiuni grave precum sindromul metabolic și diabetul de tip 2.

Vestea bună este că scorțișoara poate reduce drastic rezistența la insulină, ajutând acest hormon important să-și facă treaba.

Prin creșterea sensibilității la insulină, scorțișoara poate reduce nivelul de zahăr din sânge, așa cum se discută în capitolul următor.

Scorțișoara scade nivelul de zahăr din sânge și are un puternic efect antidiabetic

În afară de efectele benefice asupra rezistenței la insulină, scorțișoara poate scădea glicemia prin alte câteva mecanisme.

S-a demonstrat că scorțișoara scade cantitatea de glucoză care intră în fluxul sanguin după o masă.

Ea face acest lucru prin interferarea cu numeroase enzime digestive, ceea ce încetinește descompunerea carbohidraților în tractul dumneavoastră digestiv.

Mai mult, un compus din scorțișoară poate acționa asupra celulelor prin imitarea insulinei.

Acest lucru îmbunătățește considerabil absorbția glucozei de către celulele dumneavoastră, deși acționează mult mai lent decât insulina însăși.

Numeroase studii la om au confirmat efectele antidiabetice ale scorțișoarei, arătând că aceasta poate scădea nivelul glicemiei la post cu 10-29%.

Doza eficientă este, de obicei, de 1-6 grame sau aproximativ 0,5-2 lingurițe de scorțișoară pe zi.

Poate avea efecte benefice asupra bolilor neurodegenerative

Bolile neurodegenerative. Se caracterizează prin pierderea progresivă a structurii sau a funcției celulelor cerebrale, iar boala Alzheimer și boala Parkinson sunt două dintre cele mai comune tipuri.

Doi compuși care se găsesc în scorțișoară par să inhibe acumularea unei proteine numite tau în creier, care este una dintre caracteristicile bolii Alzheimer.

Într-un studiu efectuat pe șoareci cu boala Parkinson, scorțișoara a ajutat la protejarea neuronilor, a normalizat nivelurile de neurotransmițători și a îmbunătățit funcția motorie. Însă aceste efecte trebuie să fie studiate în continuare la om.

Scorțișoara poate proteja împotriva cancerului

Cancerul este o boală gravă, caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor.

Scorțișoara a fost studiată pe scară largă pentru utilizarea sa potențială în prevenirea și tratarea cancerului.

În general, dovezile sunt limitate la studii în eprubetă și pe animale, care sugerează că extractele de scorțișoară pot proteja împotriva cancerului.

Aceasta acționează prin reducerea creșterii celulelor canceroase și a formării de vase de sânge în tumori și pare să fie toxică pentru celulele canceroase, provocând moartea celulară.

Un studiu efectuat pe șoareci cu cancer de colon a arătat că scorțișoara este un activator puternic al enzimelor detoxifiante din colon, protejând împotriva creșterii ulterioare a cancerului. Aceste constatări au fost susținute de experimentele în eprubetă, care au arătat că scorțișoara activează răspunsuri antioxidante protectoare în celulele de colon umane.

Dacă scorțișoara are vreun efect la oamenii vii, care respiră, trebuie să fie confirmat în studii controlate.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: