Categories: Stil de viaţă

Condimentul esențial în rețeta pentru varză murată. Va fi crocantă până în primăvară

Puneți întotdeauna asta în butoi și varza murată va fi crocantă până în primăvară

A face varză murată nu este printre cele mai simple lucruri, deoarece această legumă de iarnă are și subtilitățile și specificul ei. Astăzi vom divulga un truc, datorită căruia varza murată va fi mai crocantă și mai gustoasă.

Condimentul esențial  pentru varză murată

Iată produsele de care aveți nevoie:

  • varză – 35 kg
  • Orez – 1 mână
  • boabe de muștar sau fenicul
  • măr – 1 buc.
  • gutuie – 1 buc.
  • hrean – 2 – 3 rădăcini
  • mărar uscat
  • sare gronjoasă
  • busuioc uscat

Cum se prepară cea mai delicioasă varză murată?

Începeți prin a spăla și curăța varza. Dacă observați frunze înnegrite sau vânătăi, îndepărtați-le. Ar trebui să vă rămână varza perfect sănătoasă și fermă.

Nu uitați să îndepărtați și cotoarele de varză. Presărați o cantitate generoasă de sare în locul lor.

Când faceți saramură, respectați un raport de 30-40 de grame pe litru.

E timpul să aranjezi varza. Pune o mână de orz printre ele. Acest truc este genial și fiecare gospodină ar trebui să-l știe. Fermentația este accelerată cu ea.

Dacă vreți ca varza murată să fie mai aromată și mai gustoasă, adăugați câteva bucăți de măr și gutuie. Vei fi surprins de rezultatul final.

Asigurați-vă că puneți o greutate pe varza deja aranjată înainte de a închide conserva cu un capac. Acesta este un alt pas foarte important.

Când vedeți că varza din cuvă este gata, adăugați câteva rădăcini de hrean. Acest lucru o va menține crocantă pentru mai mult timp.

Această rețetă este foarte valoroasă. Nu uita să o notezi. Vă asigurăm că varza este mai gustoasă, mai aromată și mai crocantă.

Busuioc în varza murată, un secret al gospodinelor

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Rezultatul acestui proces depinde în mare măsură de momentul în care este inițiat. Gospodinele știu că nu ar trebui să treacă de data de 26 octombrie, Sfântul Dumitru.

Și asta pentru că varza nu mai fermentează corespunzător și nu obține gustul acrișor dorit până la sărbătorile de iarnă.

Busuiocul reprezintă o plantă aromatică care nu adaugă doar o notă plăcută de aromă, ci și o savoare specială căpățânilor de varză. Un aspect deosebit de important constă în așezarea legumelor cu partea cu cotor în sus. Între căpățâni se adaugă sarea în spațiul gol.

Recent Posts

PLANETA, în pericol global! Procesul este ireversibil

PLANETA, în pericol global! Efectele crizei climatice globale și găsirea de soluții pentru limitarea impactului…

o oră ago

Horoscop 10 octombrie 2024. Zi favorabilă: Norocul va fi de partea voastră

Horoscop 10 octombrie 2024. Provocări: Va fi necesar să vă adaptați la reguli noi Este…

2 ore ago

De ce zahărul ne face mai agresivi? Un renumit medic explică: Lucrurile se complică

De ce zahărul ne face mai agresivi? Un renumit medic explică: Lucrurile se complică „Spune-mi…

2 ore ago

Castanele comestibile. Un dar sănătos al toamnei: Protejează sănătatea inimii și îmbunătățesc funcțiile cerebrale

Castanele comestibile. Un dar sănătos al toamnei: Protejează sănătatea inimii și îmbunătățesc funcțiile cerebrale. În…

3 ore ago

Horoscop special. Zodii care își vor descoperi marea dragoste până la sfârșitul lunii OCTOMBRIE

Horoscop special. Zodii care își vor descoperi marea dragoste până la sfârșitul lunii. Octombrie este…

4 ore ago

Oua și carne de pasare, importate din Ucraina. România pune condiții

Oua și carne de pasare, importate din Ucraina doar dacă îndeplinesc aceste standarde UE. Guvernul…

4 ore ago

Citeste si:

  • SăNăTATE DE LA A LA Z

5 cele mai frecvente boli ale pielii