Din cuprinsul articolului
Puneți întotdeauna asta în butoi și varza murată va fi crocantă până în primăvară
A face varză murată nu este printre cele mai simple lucruri, deoarece această legumă de iarnă are și subtilitățile și specificul ei. Astăzi vom divulga un truc, datorită căruia varza murată va fi mai crocantă și mai gustoasă.
Condimentul esențial pentru varză murată
Iată produsele de care aveți nevoie:
- varză – 35 kg
- Orez – 1 mână
- boabe de muștar sau fenicul
- măr – 1 buc.
- gutuie – 1 buc.
- hrean – 2 – 3 rădăcini
- mărar uscat
- sare gronjoasă
- busuioc uscat
Cum se prepară cea mai delicioasă varză murată?
Începeți prin a spăla și curăța varza. Dacă observați frunze înnegrite sau vânătăi, îndepărtați-le. Ar trebui să vă rămână varza perfect sănătoasă și fermă.
Nu uitați să îndepărtați și cotoarele de varză. Presărați o cantitate generoasă de sare în locul lor.
Când faceți saramură, respectați un raport de 30-40 de grame pe litru.
E timpul să aranjezi varza. Pune o mână de orz printre ele. Acest truc este genial și fiecare gospodină ar trebui să-l știe. Fermentația este accelerată cu ea.
Dacă vreți ca varza murată să fie mai aromată și mai gustoasă, adăugați câteva bucăți de măr și gutuie. Vei fi surprins de rezultatul final.
Asigurați-vă că puneți o greutate pe varza deja aranjată înainte de a închide conserva cu un capac. Acesta este un alt pas foarte important.
Când vedeți că varza din cuvă este gata, adăugați câteva rădăcini de hrean. Acest lucru o va menține crocantă pentru mai mult timp.
Această rețetă este foarte valoroasă. Nu uita să o notezi. Vă asigurăm că varza este mai gustoasă, mai aromată și mai crocantă.
Busuioc în varza murată, un secret al gospodinelor
Rezultatul acestui proces depinde în mare măsură de momentul în care este inițiat. Gospodinele știu că nu ar trebui să treacă de data de 26 octombrie, Sfântul Dumitru.
Și asta pentru că varza nu mai fermentează corespunzător și nu obține gustul acrișor dorit până la sărbătorile de iarnă.
Busuiocul reprezintă o plantă aromatică care nu adaugă doar o notă plăcută de aromă, ci și o savoare specială căpățânilor de varză. Un aspect deosebit de important constă în așezarea legumelor cu partea cu cotor în sus. Între căpățâni se adaugă sarea în spațiul gol.