Condimentul de Crăciun care ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge

În timp ce scorțișoara ar putea fi mai bine cunoscută ca un ingredient dulce care adaugă un plus de aromă la deliciile de Crăciun, condimentul are o istorie lungă de utilizare în medicina chineză.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică caracterizată prin niveluri imprevizibile ale zahărului din sânge. Glicemia trebuie ținută sub control pe tot parcursul anului, perioada Crăciunului nefiind o excepție. Scăparea de sub control a glicemiei poate provoca o serie de complicații de sănătate. Din fericire, s-a dovedit că un ingredient de bază de Crăciun scade nivelul de glucoză din sânge.

Caracterizat printr-o aromă dulce, dar pământească, condimentul specific de Crăciun oferă mai mult decât un gust plăcut.

De la vin fiert la mărul copt festiv, acest ingredient popular pare să găsească întotdeauna o cale în meniul de Crăciun.

Cu toate acestea, nutriționistul Rob Hobson, a explicat că acest produs de bază festiv ar putea, de asemenea, să vă complimenteze nivelul de zahăr din sânge.

Hobson a spus: „Zahărul din sânge postprandial se referă la nivelul de zahăr din sânge după masă. Nivelul zahărului din sânge crește în mod natural după masă, astfel încât organismul eliberează insulină pentru a direcționa glucoza către celule.

Gradul în care nivelul zahărului din sânge crește depinde de compoziția mesei. O masă bogată în carbohidrați digerați rapid va provoca o creștere mai semnificativă a nivelului de zahăr din sânge.

Cercetarile sugereaza ca scortisoara poate atenua cresterile nivelului de zahar din sange prin incetinirea ratei cu care alimentele se golesc din stomac.”

Nu luați în considerați doar cuvântul nutriționistului, deoarece cercetarea, publicată în revista Archives of Biochemistry and Biophysics, evidențiază și acest beneficiu.

Studiul din 2007 a constatat că savurarea a șase grame de scorțișoară cu o porție de budincă de orez a încetinit golirea stomacului și a scăzut vârfurile ulterioare ale nivelului de zahăr din sânge.

Dar aceasta nu este singura cercetare care susține nivelurile de zahăr din sânge ale scorțișoarei.

Hobson a spus: „Scorțișoara pare să funcționeze prin reducerea rezistenței la insulină pentru a îmbunătăți absorbția de glucoză în celulele musculare și adipoase și pentru a reduce producția de glucoză nouă în ficat.

Coaja de scorțișoară conține polifenoli unici, antioxidanti, care activează receptorii de insulină, astfel încât aceștia răspund la insulină mai eficient.

Mai multe studii arată că administrarea de extracte de scorțișoară poate reduce nivelul mediu de glucoză, trigliceridele și colesterolul LDL în comparație cu un placebo, fără a provoca efecte adverse.”

O revizuire a 10 studii, în jurnalul Annals of Family Medicine, a constatat că administrarea zilnică de scorțișoară a scăzut „semnificativ” nivelul zahărului din sânge în aproximativ patru până la 18 săptămâni.

 

Recent Posts

Avertisment: obiceiul nociv care poate duce la cancer de colon

O vizită de trei minute la toaletă cu telefonul mobil se poate transforma cu ușurință…

20 de minute ago

ANM, în alertă! Lapoviță și ninsori, vremea se va răci brusc

România traversează o perioadă de tranziție meteorologică, cu temperaturi în creștere până la mijlocul săptămânii,…

50 de minute ago

Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an…

o oră ago

Horoscop 18-25 noiembrie 2024 cu Mihai Voropchievici. ZODIILE norocoase

Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul celor 12 zodii pentru…

2 ore ago

Cum influențează IQ-ul diagnosticarea ADHD la copii?

Un nou studiu publicat în revista "British Journal of Clinical Psychology" dezvăluie o parte dintre…

2 ore ago

Profeții terifiante pentru anul 2025 – război devastator în Europa!

Profețiile lui Nostradamus și Baba Vanga pentru anul 2025 continuă să alimenteze temerile legate de…

3 ore ago

Citeste si: