Un simplu condiment pare să fie cea mai bună armă împotriva grăsimii care se acumulează, în special, pe burtă. Un nou studiu prezentat la Conferința Asociației pentru Sănătatea Inimii a arătat că scorțișoara încetinește procesul de stocare al grăsimii și atenuează efectele negative pe care alimentele nesănătoase le au asupra inimii.
Testele au fost făcute, până acum doar pe șoareci de laborator, însă cercetătorii speră că scorțișoara are același efect și în cazul oamenilor. Rozătoarele care au primit suplimente de scorțișoară timp de 12 săptămâni, aveau în corp mai mulți anti-oxidanți și mai multe molecule anti-inflamatorii care protejează împotriva stresului. De asemenea, cântăreau mai puțin și aveau mai puțină grăsime pe burtă, în ciuda dietei bogate în grăsimi.
Un alt studiu făcut la Rush University Medical Center din Chicago, în 2016, a scos la iveală că același condiment e bun și pentru memorie.
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…