Sari la conținut

Condimentul care ”topește” grăsimea de pe burtă și te ajută să slăbești chiar dacă mănânci nesănătos

Un simplu condiment pare să fie cea mai bună armă împotriva grăsimii care se acumulează, în special, pe burtă. Un nou studiu prezentat la Conferința Asociației pentru Sănătatea Inimii a arătat că scorțișoara încetinește procesul de stocare al grăsimii și atenuează efectele negative pe care alimentele nesănătoase le au asupra inimii.

Testele au fost făcute, până acum doar pe șoareci de laborator, însă cercetătorii speră că scorțișoara are același efect și în cazul oamenilor. Rozătoarele care au primit suplimente de scorțișoară timp de 12 săptămâni, aveau în corp mai mulți anti-oxidanți și mai multe molecule anti-inflamatorii care protejează împotriva stresului. De asemenea, cântăreau mai puțin și aveau mai puțină grăsime pe burtă, în ciuda dietei bogate în grăsimi.

Un alt studiu făcut la Rush University Medical Center din Chicago, în 2016, a scos la iveală că același condiment e bun și pentru memorie.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel