Condimentul care să nu le lipsească pacienților cu diabet. „Doctorul celor 100 de boli” are potenţial terapeutic extraordinar

Condimentul care să nu le lipsească pacienților cu diabet. Supranumit „doctorul celor 100 de boli”, condimentul are un potenţial terapeutic extraordinar de mare, prin multitudinea de beneficii aduse organism. Din punct de vedere nutriţional, are puterea să țină diabetul sub control și poate proteja ficatul.

Acest condiment controlează diabetul, protejează ficatul și oferă organismului acizi grași omega-3, mangan, magneziu, vitamina K, potasiu, vitamine B și calciu.

În plus, acest condiment puternic, cunoscut și sub numele de „Doctorul a 100 de boli”, conține cantități mari de eugenol, un compus cu proprietăți antibiotice, antivirale, antifungice și analgezice.

Acest condiment previne indigestia, are proprietăți antibacteriene, protejează ficatul, stimulează sistemul imunitar și ajută la menținerea sănătății oaselor.
În medicina tradițională chineză, cuișoarele sunt folosite pentru a trata indigestia, diareea, herniile și paraziții intestinali și diferite infecții fungice.

În folclorul asiatic se spune că ținând în gură două cuişoare fără a le mesteca sau înghiţi tratează dependența de alcool, potrivit planteea.ro.

Sursa foto: arhivă doctorul zilei
  • Cuişoarele conţin fibre şi minerale şi au în compoziţie mai multe vitamine printre care vitamina C şi K.
  • Cuișoarele conțin compuși antioxidanți care ajută la combaterea stresului oxidativ din organism, protejând celulele împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.
  • Substanțele active din cuișoare au efecte antiinflamatorii, contribuind la reducerea inflamațiilor în corp.
  • Cuișoarele pot ajuta la stimularea secreției de enzime digestive, favorizând procesul de digestie și prevenind disconfortul abdominal.
  • Uleiul esențial de cuișoare are proprietăți antimicrobiene, ajutând la combaterea bacteriilor și ciupercilor, contribuind astfel la menținerea sănătății orale și a sistemului digestiv.

Ce trebuie sa mănânce o persoana cu diabet?

Alimentele bogate în glucide complexe, cum ar fi cerealele integrale, unele fructe și legume crude și proaspete, eventual congelate, care vin cu un aport de fibre, antioxidanți și minerale.

Alimentația unei persoane cu această boală trebuie să fie una diversificată și sănătoasă. Să nu lipsească legumele, fructele, produsele din făină integrală și proteinele de calitate, cum ar fi brânza slabă, carnea slabă de curcan sau pui, peștele, fasolea, mazărea, lintea. Fiecare pacient va primi instrucțiuni din partea medicului curant legat de cum ar trebui să-și compună mesele.

Printr-o alimentație adecvată și pierderea în greutate, diabetul de tip 2 poate fi reversibil. Aproximativ jumătate dintre persoanele care se află în primii 10 ani de la diagnostic și reușesc să respecte programul alimentar ajung să nu mai aibă nevoie de medicamentele pentru diabet și să revină la controlul glucozei.

Recent Posts

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

26 de minute ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

56 de minute ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

o oră ago

HOROSCOP. ZODIILE care vor păși cu dreptul în 2025 şi vor fi protejate de astre

În 2025, anumite semne zodiacale vor fi mai favorizate decât altele, având parte de un…

2 ore ago

STUDIU. Utilizarea reţelelor sociale, rol important în reducerea simptomelor depresiei

Un studiu realizat de un grup de cercetători chinezi sugerează că utilizarea reţelelor sociale ar…

2 ore ago

Medic ortoped: TOP 5 ponturi pentru tratarea durerilor articulare în sezonul rece

Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…

3 ore ago

Citeste si: