Sari la conținut

Condimentul care previne Alzheimer și reduce inflamațiile

AVC
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Factori de risc pentru AVC

Una dintre bolile care afectează în mod direct sănătatea creierului este boala Alzheimer, care este diagnosticată de obicei la pacienții vârstnici și generează diverse complicații, în așa fel încât bolnavul și anturajul său întâmpină dificultăți în a-și putea continua activitatea zilnică.

Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină și Sănătate din SUA, MedlinePlus, primele simptome ale pacienților care au fost diagnosticați cu această patologie se manifestă atunci când încep să uite evenimente petrecute cu câteva zile sau chiar ore în urmă; de obicei, aceștia uită numele și relația pe care o au cu persoanele din jurul lor și asta pentru că sunt puternic afectate părțile creierului care controlează gândirea, memoria și limbajul.

Pe măsură ce trec zilele, persoanele cu Alzheimer uită din ce în ce mai multe lucruri, cum ar fi îmbrăcatul, baia și mersul la toaletă, motiv pentru care au nevoie de un însoțitor permanent, fie un membru al familiei, fie un profesionist din domeniul sănătății, cum ar fi o asistentă medicală.

Turmericul este unul dintre cele mai populare condimente atunci când vine vorba de prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni, atât de mult încât, dacă oamenii i-ar cunoaște beneficiile, s-ar preocupa să îl includă mai des în dieta lor.

Acest produs se caracterizează prin proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii; de asemenea, este bogat în carbohidrați, proteine și fibre. Curcumina este un polifenol și este componenta principală a acestui condiment, motiv pentru care primește numele sub care este cunoscut astăzi.

Condimentul care previne Alzheimer și reduce inflamațiile

Consumul său frecvent întărește sistemul imunitar, pentru a împiedica transformarea în boli a germenilor sau a virușilor care vor să atace organismul. Acest ingredient este studiat pentru a determina relația sa cu prevenirea și tratarea diferitelor tipuri de cancer.

Bolnavii de Alzheimer au plăci în creier care încep să se formeze în decursul anilor, care le afectează direct memoria, învățarea, limbajul și gândirea; diverse cercetări au stabilit că turmericul inhibă crearea acestor plăci (B-amiloide), astfel încât consumul acestui condiment îmbunătățește memoria și previne boala Alzheimer.

În mijlocul efectelor secundare ale acestui produs, nu se știe dacă are vreun tip de efect secundar asupra femeilor însărcinate, așa că se recomandă să nu îl consumați sau să aveți acordul medicului curant înainte de a-l adăuga la dietă.

Site-ul 20minutos în secțiunea de sănătate și îngrijire a sănătății menționează motivele care sunt cunoscute în prezent și pentru care se recomandă ca produsul să nu fie consumat de femeile însărcinate.

„Atât Efsa, cât și OCU recomandă să nu o luați ca medicament decât dacă este prescrisă de un medic. Substanța poate împiedica absorbția fierului și este de evitat în cazul mamelor însărcinate sau care alăptează, deoarece ar putea fi transmisă la copil prin lapte și, deocamdată, consecințele sunt necunoscute”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel