Sari la conținut

Condimentul care ajută la scăderea trigliceridelor mari în mod natural

Pentru a vorbi despre usturoi și despre cum ajută la reglarea trigliceridelor ridicate, este important să subliniem în ce constă această afecțiune și, mai ales, să evidențiem beneficiile și proprietățile naturale pe care acest condiment le are pentru controlul acestei substanțe și pentru sănătate în general.

În acest sens, Clinica Cleveland subliniază că „trigliceridele sunt un tip de grăsime foarte comun în organism. Ele sunt prezente în unt și în alte grăsimi din alimente. Trigliceridele sunt, de asemenea, fabricate din caloriile rămase pentru a fi folosite ulterior. Dar nivelurile ridicate de trigliceride pot crește riscul unor probleme precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. Exercițiile fizice și alte obiceiuri sănătoase pot normaliza nivelul trigliceridelor.

În aceeași ordine de idei, portalul medical subliniază că această substanță este alcătuită din „grăsimi provenite din alimentele pe care le consumăm”. De asemenea, subliniază că, dacă se ingerează calorii în plus, alcoolul și zahărul sunt transformate în trigliceride. „Organismul le depozitează în celulele adipoase din tot corpul, ca într-o cămară. Puteți folosi trigliceridele mai târziu, atunci când aveți nevoie de ele”, a precizat organizația pe site-ul său.

Acestea fiind spuse, trigliceridele nu sunt rele deloc, ceea ce este rău la ele este că nivelul lor este peste normal, ceea ce poate crește riscul de boli cardiace și vasculare. Aceasta include infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.

Care sunt simptomele trigliceridelor ridicate?

La fel ca și colesterolul ridicat, trigliceridele ridicate rareori provoacă simptome. De aceea, este necesar să faceți teste de rutină ale lipidelor din sânge pentru a verifica nivelul colesterolului.

Nivelul ridicat al trigliceridelor crește, de asemenea, riscul de boli cardiace și vasculare, inclusiv:

  • Boala arterelor carotide.
  • Boala arterelor coronare (CAD) și infarctul miocardic.
  • Sindromul metabolic (combinație de hipertensiune arterială, diabet și obezitate).
  • Boala arterială periferică (PAD).
  • Accidente cerebrovasculare.

În cadrul acestei ecuații, usturoiul este un condiment care ajută la reglarea nivelului de trigliceride din sânge, deoarece este bogat în substanțe sulfuroase, care sunt de mare ajutor în reglarea lipidelor (grăsimilor) prezente în sânge. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor care nu sunt utile organismului.

Usturoi: acestea sunt proprietățile sale medicinale

Usturoiul este un aliment nutritiv, conținând minerale precum manganul, seleniul, calciul, cuprul sau potasiul și vitaminele B6 și C; are puține calorii și este indicat să îl includem într-o dietă echilibrată și sănătoasă pentru a-i spori beneficiile.

Potrivit site-ului Healthline, majoritatea beneficiilor sale pentru sănătate sunt legate de compușii de sulf care se formează atunci când cățeii de usturoi crud sunt tăiați, zdrobiți sau mestecați.

Una dintre cele mai recunoscute este alicina, care are proprietăți antibiotice; conține, de asemenea, disulfură de dialil și s-alil cisteină. Potrivit acestui site, acești compuși pătrund în organism din tractul digestiv și se deplasează în tot corpul, exercitându-și efectele biologice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel