Din cuprinsul articolului
Sistemul imunitar este bariera naturală de protecție a organismului. acesta este un sistem complex, influențat de mulți factori care determină funcționarea corespunzătoare a acestuia.
În sezonul rece, respectiv la trecerea spre primăvară, organismul nostru este mult mai vulnerabil în fața bolilor. Astfel, este necesar să stimulăm sistemul imunitar pentru a ne proteja de riscuri.
Stilul de viață adoptat este cel care influențează cel mai mult modul în care sistemul imunitar funcționează.
Alimentația, sportul și odihna sunt toate elemente care vor consolida rezistența organismului.
Când vine vorba despre alimentație, există anumite alimente care au efecte uimitoare asupra sistemului imunitar.
Dr. Șerban Damina, nutriționist, a vorbit pentru Spectacola despre elementele care ajută sistemul imunitar să fie mai puternic.
„Trebuie să ținem cont că sistemul imunitar se formează, se recrează, în permanență. Deci are nevoie de elemente de bază, de proteină, în speță, pentru a se forma anticorpii, pentru a se forma celulele de apărare. Deci alimentația trebuie să fie consistentă în ceea ce privește aportul de proteine, dar nu exagerat.
O alimentație săracă în proteine, în alimente de origine animală, de exemplu, ar putea să fie o problemă pentru sistemul imunitar.
În aceeași măsură, aportul de fructe, aportul de legume, aportul de verdețuri, de surse de minerale de vitamine, de antioxidanți, sunt de natură să ne protejeze”, a explicat Dr. Șerban Damian.
„Anumite condimente, de asemenea, sunt folosite iarăși de mii de ani pentru a întări organismul, pentru a proteja împotriva afecțiunilor și aș da doar câteva exemple: turmericul, ghimbirul, piperul.
Toate acestea sunt, în momentul de față, la îndemîna oricui, atât de pus în mâncare cât și sub formă de suplimente, forme concentrate, pe care putem să le adăugăm în alimentația noastră pentru a ne proteja.
Un nivel bun de hidratare de asemenea ne ajută să rămânem sănătos și ceaiurile, în special ceaiul verde, este foarte bogat în antioxidanți și ar fi bine să îl consumăm în mod frecvent.
Toate aceste alimente nu sunt neapărat miraculoase, nu ne scapă de boli, nu ne vindecă de cine știe ce afecțiuni, dar ne dau șansa de a avea un organism mai puternic, un sistem imunitar eficient. În felul acesta ne îmbolnăvim mai rar sau cel puțin putem face forme mai ușoare de boală pentru că organismul nostru este pregătit să facă față”, a explicat dr. Șerban Damian, potrivit sursei citate.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…