Categories: Expertul zilei

Condimentele care oferă sațietate și te ajută să slăbești. Medic: maxim de aromă cu 0 calorii

Unele ierburi și condimente pot ajuta la susținerea pierderii în greutate, pe lângă o dietă nutritivă și o activitate fizică regulată. Aceasta poate include ardei cayenne și scorțișoară, printre altele.

Nu este un secret pentru nimeni că ceea ce pui în farfurie joacă un rol central în pierderea în greutate.

Dar ceea ce păstrați în dulapul cu condimente poate fi la fel de important.

S-a demonstrat că multe ierburi și condimente luptă cu pofta și stimulează arderea grăsimilor și pierderea în greutate.

Condimentele și plantele aromatice, cum ar fi cuișoarele, rozmarinul, salvia, oregano și scorțișoara, sunt surse excelente de antioxidanți datorită conținutului ridicat de compuși fenolici.

Este evident că un consum frecvent de alimente condimentate a fost, de asemenea, legat de un risc mai mic de deces prin cancer și boli ischemice ale inimii și ale sistemului respirator.

Nutriționistul Mihaela Bilic susține, potrivit unei postări făcute pe contul de Instagram, că aromele nu doar că intensifică gustul, dar și cresc sațietatea, ceea ce înseamnă că ne pot ajuta și în curele de menținere sau de scădere a greutății corporale.

Ne săturăm mai repede, cu mai puțină mâncare

”Este posibil să ne săturăm mai repede cu mai puțină mâncare? Da, dacă mâncăm produse gustoase, aromate, parfumate, condimentate.

Până acum s-a crezut că satisfacția alimentară depinde de aportul de calorii, adică de conținutul de zahăr sau grăsime dintr-un preparat. Mai nou s-a demonstrat că aromele și implicit gustul determină sațietatea.

Când vine vorba de înghețată și deserturi, prezența de vanilie sau scorțișoară în rețetă crește percepția gustului dulce, chiar dacă cantitatea de zahăr este redusă.

Simțurile noastre pot fi păcălite, folosiți cu 30-50% mai puțin zahăr și compensați cu arome și mirodenii”, a scris Mihaela Bilic.

Maxim de aromă cu 0 calorii

Nutriționistul are soluții și pentru alimentele sărate, mai ales având în vedere că un consum excesiv de sare crește riscul de hipertensiune arterială, respectiv de boli de inimă.

Astfel, sarea din bucate poate fi redusă cu ajutorul plantelor aromatice și al condimentelor, venind ”la pachet” și cu o doză importantă de antioxidanți.

”Și pentru preparatele sărate este valabil acest secret, grăsimea poate fi înlocuită cu ierburi și condimente- obțineți un plus de gust și faceți economie de calorii, mai ales că 1 g de grăsime ne costă 9 calorii!

De la tocănițe până la chiftele și ardei umpluți, fiți zgârciți cu uleiul și folosiți din plin mărar, pătrunjel, usturoi, chimen, nucșoară, ardei iute, boia… maxim de aromă cu 0 calorii”, a mai scris Mihaela Bilic.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: