Categories: Expertul zilei

Condimentele care oferă sațietate și te ajută să slăbești. Medic: maxim de aromă cu 0 calorii

Unele ierburi și condimente pot ajuta la susținerea pierderii în greutate, pe lângă o dietă nutritivă și o activitate fizică regulată. Aceasta poate include ardei cayenne și scorțișoară, printre altele.

Nu este un secret pentru nimeni că ceea ce pui în farfurie joacă un rol central în pierderea în greutate.

Dar ceea ce păstrați în dulapul cu condimente poate fi la fel de important.

S-a demonstrat că multe ierburi și condimente luptă cu pofta și stimulează arderea grăsimilor și pierderea în greutate.

Condimentele și plantele aromatice, cum ar fi cuișoarele, rozmarinul, salvia, oregano și scorțișoara, sunt surse excelente de antioxidanți datorită conținutului ridicat de compuși fenolici.

Este evident că un consum frecvent de alimente condimentate a fost, de asemenea, legat de un risc mai mic de deces prin cancer și boli ischemice ale inimii și ale sistemului respirator.

Nutriționistul Mihaela Bilic susține, potrivit unei postări făcute pe contul de Instagram, că aromele nu doar că intensifică gustul, dar și cresc sațietatea, ceea ce înseamnă că ne pot ajuta și în curele de menținere sau de scădere a greutății corporale.

Ne săturăm mai repede, cu mai puțină mâncare

”Este posibil să ne săturăm mai repede cu mai puțină mâncare? Da, dacă mâncăm produse gustoase, aromate, parfumate, condimentate.

Până acum s-a crezut că satisfacția alimentară depinde de aportul de calorii, adică de conținutul de zahăr sau grăsime dintr-un preparat. Mai nou s-a demonstrat că aromele și implicit gustul determină sațietatea.

Când vine vorba de înghețată și deserturi, prezența de vanilie sau scorțișoară în rețetă crește percepția gustului dulce, chiar dacă cantitatea de zahăr este redusă.

Simțurile noastre pot fi păcălite, folosiți cu 30-50% mai puțin zahăr și compensați cu arome și mirodenii”, a scris Mihaela Bilic.

Maxim de aromă cu 0 calorii

Nutriționistul are soluții și pentru alimentele sărate, mai ales având în vedere că un consum excesiv de sare crește riscul de hipertensiune arterială, respectiv de boli de inimă.

Astfel, sarea din bucate poate fi redusă cu ajutorul plantelor aromatice și al condimentelor, venind ”la pachet” și cu o doză importantă de antioxidanți.

”Și pentru preparatele sărate este valabil acest secret, grăsimea poate fi înlocuită cu ierburi și condimente- obțineți un plus de gust și faceți economie de calorii, mai ales că 1 g de grăsime ne costă 9 calorii!

De la tocănițe până la chiftele și ardei umpluți, fiți zgârciți cu uleiul și folosiți din plin mărar, pătrunjel, usturoi, chimen, nucșoară, ardei iute, boia… maxim de aromă cu 0 calorii”, a mai scris Mihaela Bilic.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

4 minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

34 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: