Din cuprinsul articolului
Condiment pentru durerile de cap. Cunoscut pentru aroma sa puternică și minunată, un condiment folosit de toată lumea în bucătărie poate fi remediul natural pentru durerile de cap, pentru subțierea sângelui și a multor alte afecțiuni.
Este menționat în înregistrări antice datând din anul 400 î.Hr., iar astăzi se știe că a avut un loc important în medicina tradițională chineză și chiar indiană.
Cuișoarele sunt mai puternice decât aspirina. Au fost folosite pentru a trata indigestie, gută, infecții fungice, probleme de respirație, dureri de dinți, probleme digestive. Prin urmare, nu este de mirare că din ce în ce mai des întâlnim sfatul că în loc de aspirina pentru a subția sângele.
Cuișoare pentru subțierea sângelui
„Cușoarele sunt un condiment fantastic, cu un gust și un miros minunat, care a fost folosit și în medicina tradițională. Patru grame de cuișoare conțin doza zilnică recomandată de mangan, care joacă un rol important în funcționarea creierului și în forța oaselor noastre. De asemenea, este bogat în eugenol (un antioxidant) și are un efect pozitiv asupra sănătății generale, acționând ca un ușor „diluant al sângelui”, explică nutriționistul Dr. Tanya Olaijiya.
„Deosebit de interesante sunt studiile care au confirmat că cuișoarele ajută la afecțiunile hepatice și ajută la stabilizarea zahărului din sânge”, adaugă medicul.
Cuișoarele sunt antivirale, antifungice și antiparazitare, precum și antiinflamatorii, adică. suprimă procesele inflamatorii din organism. Crește energia mentală, concentrarea, reduce durerile de cap, acționează împotriva insomniei dacă este băut imediat înainte de culcare.
Cel mai mare avantaj al ceaiului de cuișoare se exprimă în efectul său benefic asupra sistemului cardiovascular, precum și în probleme de digestie sau greață.
Ceaiul de cuișoare se poate bea în orice moment al zilei, dar cel mai bine este să îl faceți dimineața, dar aveți grijă la cantitatea lui.
„Ceaiul se poate prepara prin fierberea a 1-3 muguri în 300 ml apă până dă în clocot. Ceaiul se poate îndulci cu miere sau ștevie, iar în el se pot adăuga câteva picături de lămâie. Se poate consuma oricând, cu condiția să nu beți mai mult de o cană pe zi.De asemenea, trebuie subliniat faptul că, dacă este planificată o intervenție chirurgicală, ceaiul trebuie oprit pentru ceva timp înainte și după intervenție, ceea ce trebuie discutat cu medicul dumneavoastră, ” concluzionează dr. Olaijiya, potrivit Actualno.