Comportamentul surprinzător din timpul mesei care contribuie la creșterea în greutate

Comportamentul surprinzător din timpul mesei care contribuie la creșterea în greutate. Consumul de apă în timpul mesei tinde să fie un obicei în cultura noastră și, de asemenea, a fost asociat cu o digestie mai bună.

Dar iată că un nou studiu sugerează că obișnuința de a bea în timpul mesei în timpul mesei ar putea fi un semnal al tiparelor de alimentație prost reglementate care pot duce supraalimentare.

Un studiu din viitorul număr din martie 2024 al revistei Appetite, realizat de cercetătorii în nutriție și știința alimentației de la Universitatea Penn State și-a propus să examineze aceste comportamente în timp real pentru a înțelege efectele lor asupra comportamentului de supraalimentare și a potențialei dezvoltări a obezității.

Comportamentul surprinzător din timpul mesei care contribuie la creșterea în greutate

Oamenii de știință au descoperit un comportament specific la indivizii care se luptă cu kilogramele în plus. Astfel, consmul apei în timpul mesei părea să-i determine să mănânce mai mult și era legat de băutura servită la masă.

Pentru a investiga aceste acțiuni și relația lor cu consumul de alimente, 42 de participanți au fost invitați într-un laborator pentru a consuma porții de dimensiuni diferite de macaroane și brânză pe parcursul a patru zile diferite.

  • Puțin peste jumătate dintre participanți aveau o greutate normală,
  • Aproximativ 30% erau supraponderali,
  • Iar ceilalți 50% puteau fi clasificați ca obezi.

Cantitatea de paste servite a fost ajustată cu 100 de grame de fiecare dată, începând de la 400 de grame și ajungând la 700 de grame. În plus, fiecare masă a fost însoțită de 700 de grame de apă.

Metodologia cercetătorilor a fost să înregistreze și să analizeze comportamentul alimentar al participanților, inclusiv timpul dintre mușcături, dimensiunea mușcăturii, încetarea mesei și acțiunile de sorbire.

Participanților li s-au prezentat farfurii cu alimente apetisante pentru a determina dacă îi inhibă să întreprindă o anumită acțiune. Acest lucru a permis cercetătorilor să evalueze comportamentele obișnuite ale participanților individuali atunci când consumă alimente.

Mâncăcioșii vor să prelungească plăcerea mesei

Indiferent de scorul la testul de timp de reacție, participanții au mâncat mai mult în general atunci când au primit porții mai mari de mâncare! Mai mult, dimensiunea mușcăturii și viteza de mâncare nu au părut să influențeze cantitatea de alimente consumate de oameni.

Cu toate acestea, consumul apei în timpul mesei a făcut-o. Persoanele care au avut rezultate slabe la timpul de reacție la alimente par să consume mai multă apă decât cei care au avut rezultate mai bune.

„Este posibil ca indivizii cu un control inhibitor mai slab să se angajeze într-un comportament de schimbare mai mare pentru a maximiza recompensa prin întârzierea declinului hedonic în timpul consumului”, au spus cercetătotii. 

Cu alte cuvinte, acel „comportament de schimbare” între mușcături și înghițituri ar putea servi ca o modalitate prin care mâncăcioșii caută să prelungească plăcerea mesei, alungând masa cât mai mult posibil.

Un studiu suplimentar al acestei legături ar putea concluziona că terapia cognitiv-comportamentală ar putea ajuta la reglarea alimentelor, adăugând potențial un alt strat la gestionarea greutății și la alimentația sănătoasă. Gestionarea comportamentului de schimbare ar putea oferi o soluție pentru persoanele predispuse la supraalimentare.

Recent Posts

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

14 minute ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

44 de minute ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

o oră ago

HOROSCOP. ZODIILE care vor păși cu dreptul în 2025 şi vor fi protejate de astre

În 2025, anumite semne zodiacale vor fi mai favorizate decât altele, având parte de un…

2 ore ago

STUDIU. Utilizarea reţelelor sociale, rol important în reducerea simptomelor depresiei

Un studiu realizat de un grup de cercetători chinezi sugerează că utilizarea reţelelor sociale ar…

2 ore ago

Medic ortoped: TOP 5 ponturi pentru tratarea durerilor articulare în sezonul rece

Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…

3 ore ago

Citeste si: