Sari la conținut

Comoara fabuloasă a României: Locul de vis din Europa Centrală care nu a fost distrus

Lacul Roșu
Sursă foto: EVZ
Lacul Roșu

Comoara fabuloasă a României se află în Carpații Orientali.  Turiștii sunt atrași de peisajele sale uimitoare, precum și cu un carusel montan recent introdus.

Pentru cei care doresc să aibă o vacanță unică, asemănătoare cu cea din Occident, Lacul Roșu este alegerea perfectă. Anul trecut, a fost inaugurată o pistă de bob pe șină care traversează pădurea, oferind călătorilor o experiență de neuitat în mijlocul peisajelor minunate.

Lacul Roșu
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Caruselul montan a fost construit în 2023 pentru a crește turismul în zonă. Pista este lângă Lacul Roșu și lângă monumentul dedicat ostașilor din Primul Război Mondial.
Șina are o suprafață de aproximativ un kilometru, iar caruselul poate merge la o viteză de 45 km/h. O călătorie cu caruselul costă 27 de lei.

Această experiență captivantă va fi savurată de aventurieri; este ideală atât pentru familii cu copii, cât și pentru grupuri de prieteni care caută emoții puternice. Multe persoane care au participat la această aventură uimitoare prin pădure și-au împărtășit experiențele pe rețelele de socializare. Majoritatea oamenilor erau foarte încântați de vacanța lor în acest loc minunat din România.

În plus, poți face o plimbare prin munte prin Cheile Bicazului, care sunt 6 km de chei impresionante în Carpații Orientali care leagă Transilvania de Moldova.

Lacul Sfânta Ana, care este situat la o distanță de două ore și jumătate cu mașina, este printre cele mai frumoase comori naturale din România, dacă nu chiar din Europa. Este singurul lac vulcanic din Europa Centrală care nu a fost distrus, potrivit fanatik.ro.

Lacul Roșu este situată în Carpații Orientali, înconjurată de Munții Ceahlău și Munții Hășmașul Mare. Numele său este datorat lacului care se află în această zonă, Lacul Roșu. Acesta este unul dintre cele mai mari lacuri naturale de baraj din România. Este parte a Parcului Național Cheile Bicazului-Hășmașului.

Lacul s-a format în anul 1837, în urma unor furtuni și ploi torențiale, prin surparea unei porțiuni din muntele Ghilcoș spre poalele masivului Suhard, barând valea râului Bicaz. Argilele bogate în oxizi de fier, care sunt aduse de Pârâul Roșu și depozitate în lac, îi conferă o vie culoare roșie. Rocile roșii ale masivului Suhard accentuează culoarea lacului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel