Din cuprinsul articolului
Unele variante, inclusiv reguli stricte cu privire la alimentele care ar trebui consumate împreună și care ar trebui evitate.
În schimb, unele sunt flexibile, ușor de urmat și pot fi chiar susținute de știință.
Combinații alimentare
Combinarea alimentelor se bazează pe consumul anumitor alimente ce pot oferi anumite beneficii pentru sănătate, cum ar fi creșterea pierderii în greutate sau îmbunătățirea sănătății digestive.
Nutriționiștii susțin că nutrienții specifici care se găsesc în diferite alimente se pot completa reciproc și pot funcționa împreună în organism. De asemenea, se crede că facilitează digestia și ajută la prevenirea supraalimentației, ceea ce ar putea duce la pierderea în greutate pentru unele persoane.
Există mai multe variante ale acestui model alimentar, dintre care unele includ un set complicat de reguli și nu sunt susținute de nicio dovadă reală.
Deși nu există studii disponibile care să susțină anumite metode de combinare a alimentelor – cum ar fi evitarea fructelor pe stomacul gol sau limitarea la un singur tip de alimente la fiecare masă – alte variante pot fi benefice.
În special, asocierea alimentelor bogate în proteine și grăsimi sănătoase cu alimente bogate în carbohidrați poate ajuta la stabilizarea glicemiei pentru a preveni vârfurile și prăbușirile nivelului de zahăr din sânge după o masă copioasă.
Pe lângă faptul că provoacă simptome precum tremurături și amețeli, nivelul scăzut al zahărului din sânge poate crește, de asemenea, foamea.
Prin reglarea glicemiei și gestionarea nivelului de foame, combinarea macronutrienților – inclusiv a proteinelor, grăsimilor și carbohidraților – la mese vă poate ajuta să consumați mai puține calorii în general, ceea ce ar putea sprijini, potențial, controlul greutății, potrivit healthline.com.
Studiile arată că o dietă bogată în proteine poate crește pierderea în greutate și poate modifica nivelurile de hormoni specifici implicați în foame și apetit pentru a promova sațietatea.
În plus, grăsimile încetinesc golirea stomacului, ceea ce poate ajuta la promovarea senzației de sațietate între mese.
Alte beneficii ale combinării alimentelor
Pe lângă sporirea eforturilor de pierdere în greutate și sprijinirea gestionării glicemiei, combinarea alimentelor bogate în proteine, grăsimi și carbohidrați în fiecare dintre mesele dumneavoastră poate oferi și alte beneficii.
Pentru început, acest lucru poate face mult mai ușor să vă satisfaceți nevoile nutriționale urmând o dietă diversă în care fiecare grupă de alimente este reprezentată.
Este, de asemenea, un model de alimentație mult mai sustenabil decât dietele de modă orientate spre pierderea în greutate, multe dintre acestea eliminând anumite alimente sau excluzând cu totul grupe întregi de alimente.
În plus, urmarea unei diete bine conturate care include proteine slabe, carbohidrați cu un conținut ridicat de fibre și grăsimi sănătoase este, de asemenea, recomandată pentru a susține sănătatea inimii și a proteja împotriva bolilor cronice
În plus, nu numai că o dietă echilibrată poate susține niveluri sănătoase de zahăr din sânge la persoanele cu diabet, dar poate reduce și riscul de a dezvolta diabet de tip 2 pe termen lung.
Deși sunt necesare mai multe cercetări privind efectele potențiale ale combinării unor alimente specifice, este clar că asocierea unei diete echilibrate cu un stil de viață sănătos și cu o activitate fizică regulată este benefică pentru mai multe aspecte ale sănătății.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…