Medicii susţin că primăvara este anotimpul ideal pentru a începe un program de detoxifiere cu remedii naturiste. În condiţii normale, organismul este capabil să se cureţe singur de toxine prin intermediul colonului, rinichilor, ficatului, plămânilor şi pielii. Dar trebuie ajutat mai ales prin alimentaţie
Endocrinologul Ekaterina Yang a dezvăluit recent ce tip de alimente elimină toxinele și protejează împotriva inflamației. Specialistul recomandă preparatele care conțin sfeclă, o legumă bogată în fibre. Substantele din compozitia acesteia curata vasele de sange, imbunatatesc circulatia sangelui si metabolismul.
„Sfecla roșie face vasele de sânge mai elastice, asigurând un flux sanguin bun datorită conținutului său de oxid nitric”, a spus medicul.

Pe lângă sfeclă, rodiile sunt și ele utile, deoarece conțin o mulțime de antioxidanți care protejează împotriva îmbătrânirii. Ciupercile vor satura organismul cu beta-glucani, care vor preveni procesele oxidative. „De asemenea, previne formarea tumorilor”, a spus Young.
Adăugarea acestor alimente în dieta ta obișnuită va ajuta la refacerea aportului organismului de fibre, antioxidanți, vitamine și micronutrienţi.