Combinația de SUCCES care crește absorția de FIER. Este de nelipsit

Fierul este un element esențial pentru producerea de sânge. Așadar, este de reținut că fierul este un mineral vital pentru bună funcționare a hemoglobinei. O proteină necesară pentru transportul oxigenului în sânge și totodată, fierul are un rol și în alte procese importante din corp.

Combinația de SUCCES care crește absorția de FIER. Este de nelipsit

Ce rol are fierul din sânge? Fierul reprezintă un element important în organism, care intră în compoziția globulelor roșii, formând hemoglobina. Aceasta are un rol esențial pentru oxigenarea țesuturilor, dar și pentru transportarea dioxidului de carbon. Prin oxigenare, cantitatea de fier din organism reduce stresul oxidativ și ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a tuturor țesuturilor.

În plus, acest mineral are beneficii importante:

  • pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, a metabolismului osos și a sistemului muscular;
  • în stimularea metabolismului hepatic;
  • în funcționarea sistemului nervos;
  • pentru dezvoltarea abilităților cognitive, neurofiziologice, motorii și socio-emoționale în rândul copiilor.

Pentru a putea crește absorția de fier, trebuie realizată când mai des combinarea fierului cu vitamina C.

„Combinăm cât mai des un aliment bogat în fier cu un altul bogat în vitamina C. Fierul din produsele vegetale se absoarbe mai ușor în organism în prezența vitaminei C.

Fierul prezent în legume este absorbit de organism

Legumele sunt o modalitate eficientă de a compensa lipsa cărnii din alimentație, însă fierul din ele nu se absoarbe la fel de repede. Doar între 2% și 15% din fierul prezent în legume este absorbit de organism, în comparație cu 15%-35% din cel care se găsește în alimentele de origine animală”, a scris medicul Anca Hâncu pe contul de Instagram, potrivit DC News.

Alimente bogate în fier

  • Spanac
  • Broccoli
  • Fasole
  • Linte
  • Năut
  • Migdale
  • Caju
  • Fistic
  • Semințe de dovleac
  • Lapte de soia

Alimente bogate în vitamina C

  • Ardei roșu
  • Roșii
  • Pătrunjel
  • Varză
  • Kiwi
  • Portocală
  • Ananas
  • Căpșuni

Este indicat să consumăm legumele bogate în vitamina C în stare proaspătă, pentru că această vitamină este sensibilă la temperaturile crescute.

Care sunt combinațiile care sporesc absorția de fier?

Potrivit nutriționistului Anca Hâncu, cele mai bune combinații sunt următoarele:

  • Spanac și ardei roșu (ardei roșu copt alături de o salată de spanac)
  • Broccoli și roșii (broccoli gătit la abur cu sos pesto de roșii uscate)
  • Migdale și roșii cherry sau caju și feliuțe de morcov
  • Smochine/caise uscate și kiwi/portocală sau ciocolată neagră și căpșuni.

 

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

2 ore ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

3 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

3 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

4 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

4 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 ore ago

Citeste si: