Alăptarea aduce beneficii atât mamelor, cât şi copiilor. Pe lângă faptul că reduce riscurile apariţiei multor infecții (meningite, infecţii respiratorii, digestive, infecții ale urechii sau infecții urinare), alăptarea asigură o dezvoltare emoţională armonioasă și are și beneficii economice, atât pentru mamă, cât şi pentru sistemul de sănătate.
Alăptarea la sân este primul gest de iubire pe care îl faci pentru copilul tău, este clipa magică și declanșează o legătură incredibilă.
Potrivit UNICEF, Fondul Națiunilor Unite pentru Copii, activi în peste 190 de țări și teritorii prin intermediul programelor de țară și comitetelor naționale, alăptarea este recunoscută ca standardul de aur în ceea ce privește hrănirea sugarului și a copilului mic.
Convenția ONU privind drepturile copilului, la Art. 24, consfințește dreptul copilului de a fi alăptat și obligația guvernelor de la pune la dispoziția familiilor informații pertinente cu privire la nutriția copilului, cu precădere cu privire la alăptare.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă timp de șase luni și continuarea alăptării până la doi ani și peste, cu o alimentație complementară adecvată calitativ și cantitativ, introdusă la timp.
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…