Colonul este extrem de sensibil la felul în care noi trăim. Iar asta nu înseamnă doar fizic, ci și mental, emoțional.
Colonul mai este denumit și sediul emoțiilor, iată de ce acestea au un impact masiv asupra lui. Ce e de făcut? Cum îl afectează starea noastră mentală. Frica și anxietatea sunt devastatoare nu doar pentru colon, ci și pentru sistemul imunitar.
E poate vremea ca oamenii să își recapete puterea interioară și să conștientizeze că sănătatea lor va fi protejată cu gândire pozitivă, bunătate, înțelegere, empatie.
În ”Ghidul pentru detoxifiere intestinală”, dr. Bernard Jensen explică.
Emoțiile noastre, sentimentele și starea mentală au un impact mare asupra colonului, denumit în trecut ”sediul emoțiilor”. Deși emoțiile pot avea efect asupra inimii, când acestea sunt foarte puternice, simțim nevoia să mergem degrabă la toaletă, nu la cardiolog.
Amintește-ți examene și perioade intense care te trimiteau degrabă la toaletă. Colonul este extrem de sensibil și influențat de fiecare emoție, repetă dr. Jensen.
S-a demonstrat că emoțiile negative pot interacționa cu peristaltismul colonului, indiferent cât de ușoară este starea de excitație nervoasă, anxietate sau teamă.
Asta deoarece creierul trimite și primește impulsuri nervoase. Fiecare emoție mediată prin intermediul sistemului nervos are un efect asupra alimentării cu sânge și asupra mușchilor colonului.
Frica și anxietatea pot avea efecte severe, întrucât colonul poate răspunde prin diaree sau constipație, iar impulsurile nervoase transmit mesajul de spaimă în colonul.
Vă recomand cartea ”Biologia credinței” a lui Bruce Lipton, pentru a înțelege exact cât de mult ne influențăm singuri starea de sănătate, prin gândurile noastre.
Furia și durerea sufletească pot opri colonul să mai secrete sau să se contracte, funcții necesare pentru o bună digestie și pentru evacuarea reziduurilor din organism.
De aceea, dr. Jensen își atenționează pacienții să NU mănânce când sunt supărați sau iritați. Să nu vorbească la masă, întrucât conversațiile pot afecta rapid emoțional, iar stresul nu are ce căuta când mănânci.
S-a dovedit clinic că aproape toate tulburările intestinale au un corespondent la nivel mental.
Colonul trebuie protejat și tratat mai degrabă holistic. Dincolo de hrana sănătoasă, preocupați-vă și de felul în care primiți și emiteți gânduri. De felul cât mai armonios de raportare la ceilalți. Când apar probleme ale colonului, nu este mereu vorba că ceva nu e în ordine cu organismul tău, ci mai degrabă că nu ești în armonie cu tine.
Te poate interesa și: Un colon încărcat poate strânge până la 18 kg de reziduuri metabolice! Cum eliminăm toxinele dăunătoare, fără medicamente
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…