Din cuprinsul articolului
Iarna poate face ravagii cu colesterolul. Este perioada în care poți să mănânci și să bei liber, iar acest lucru poate avea ca efect o creștere semnificativă a nivelului de colesterol rău. Dacă nu este reglementat, îți poate provoca complicații grave, cum ar fi atacuri de cord și accident vascular cerebral.
Prin urmare, trebuie să urmezi câteva sfaturi simple pentru a duce o viață sănătoasă chiar și atunci când este frig.
Și pentru a evita acest lucru, poți lua în considerare următoarele sfaturi.
Este important să atingei și să menții un nivel de colesterol sănătos și echilibrat făcând unele modificări în alimentație, în special iarna. Asigură-te că:
Chiar dacă este dificil să menții un regim regulat de antrenament și exerciții pe vreme rece, este imperativ să faci acest lucru de dragul sănătății inimii tale. Mișcarea regulată și un stil de viață activ ajută la eliminarea colesterolului LDL periculos și gras, prin creșterea colesterolului HDL.
Pe lângă tonifierea corpului, exercițiile fizice te ajută și să pierzi în greutate, ceea ce crește considerabil HDL.
Sfatul specialiștilor este să mergi rapid sau să faci jogging și exerciții aerobice care sunt repetitive și lucrează mai multe grupuri musculare, ca fiind cel mai bun exercițiu pentru a reduce colesterolul.
Iarna este perioada în care expunerea la soare nu numai că te ajută să acumulezi multă vitamina D, dar îți oferă și energie. Potrivit experților, vitamina D reglează metabolismul calciului și crește absorbția intestinală a calciului, reducând astfel absorbția intestinală a acizilor grași.
Ajută la scăderea nivelului de colesterol cu o reducere a absorbției intestinale a grăsimilor. Poți obține vitamina D stând la soare cel puțin o oră, atâta timp cât nu ai protecție solară. Cremele de protecție solară blochează absorbția vitaminei de către piele.
Nivelurile de cortizol pot crește pe vreme rece, crescând nivelul de glucoză din sânge din organism, care, la rândul său, creează mai multă producție de trigliceride. Trigliceridele mai mari creează apoi niveluri mai ridicate de colesterol.
Prin urmare, este important să îți menții răspunsul la stres sub control, ca o modalitate excelentă de a gestiona nivelul de colesterol pe termen lung.
Multe studii au concluzionat, de asemenea, că, deși stresul în sine nu este singurul vinovat, modul în care o persoană reacționează și gestionează stresul este, de asemenea, important. Cei care gestionează stresul în moduri nesănătoase -ostilitate, izolare socială sau auto-învinovățire-, tind să aibă niveluri mai scăzute de colesterol HDL.
În timpul iernii, tinzi să bei mai mult cu mai multă socializare cu familia și prietenii. În acest mod, consumul de alcool crește trigliceridele și colesterolul din sânge. Dacă nivelurile de trigliceride devin prea mari, acestea se pot acumula în ficat, provocând boli ale ficatului gras și alte probleme de sănătate.
Experții spun că ficatul nu poate funcționa atât de bine cum ar trebui și nu va putea elimina colesterolul din sânge, astfel încât nivelul de colesterol crește.
Conform recomandărilor actuale ale experților, consumul moderat de alcool ar însemna o băutură pe zi sau mai puțin pentru femei și două pahare pe zi sau mai puțin pentru bărbați. Cu toate acestea, dacă te încadrezi în categoria consumului intens de alcool, nu mai bea deloc pentru a reduce semnificativ riscul de boli de inimă.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…