Colesterolul la cote echilibrate se obține respectând câteva reguli alimentare. Sănătatea se păstrează cu o dietă hipolipidică.
Vrei să te menții sănătoasă sau tocmai ți-ai făcut analizele și ai colesterolul peste limita admisă? Sau pur și simplu îți dorești să slăbești? În toate aceste cazuri este esențial să reduci aportul alimentar de grăsimi dar și să ai un control optim al calității și cantității alimentelor pe care le consumi.
Ghidurile de specialitate și specialiștii în nutriție spun că un adult ar trebui să aibă un aport de lipide din alimentație care să se încadreze în intervalul 20-30% din rația calorică zilnică. Mai exact, dacă vei consuma într-o zi 2000 kcal, ar trebui să consumi mai puțin de 40 g de grăsime.
Principalele alimente de care este ideal să stai departe sunt:
Iată ce alimente sunt recomandate în dieta hipocalorică:
De asemenea, foarte important este și să gătești alimentele prin fierbere, la grătar sau la cuptor și totodată mereu când ești la cumpărături să citești eticheta produselor pe care le achiziționezi.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…