Colesterolul la cote echilibrate se obține respectând câteva reguli alimentare. Sănătatea se păstrează cu o dietă hipolipidică.
Vrei să te menții sănătoasă sau tocmai ți-ai făcut analizele și ai colesterolul peste limita admisă? Sau pur și simplu îți dorești să slăbești? În toate aceste cazuri este esențial să reduci aportul alimentar de grăsimi dar și să ai un control optim al calității și cantității alimentelor pe care le consumi.
Ghidurile de specialitate și specialiștii în nutriție spun că un adult ar trebui să aibă un aport de lipide din alimentație care să se încadreze în intervalul 20-30% din rația calorică zilnică. Mai exact, dacă vei consuma într-o zi 2000 kcal, ar trebui să consumi mai puțin de 40 g de grăsime.
Principalele alimente de care este ideal să stai departe sunt:
Iată ce alimente sunt recomandate în dieta hipocalorică:
De asemenea, foarte important este și să gătești alimentele prin fierbere, la grătar sau la cuptor și totodată mereu când ești la cumpărături să citești eticheta produselor pe care le achiziționezi.
Un nou studiu, publicat în revista științifică Alzheimer’s Association, relevă că medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare…
Hipertensiunea arterială este atunci când citirile variază în mod constant de la 140 mmHg sau mai…
Cum să nu vă mai roadeți unghiile? Unul dintre obiceiurile „urâte” comune este roaderea unghiilor.…
Oamenii se trezesc adesea cu gura uscată sau cu sete extremă, ceea ce le poate…
Credeți că anul 2024 nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor dumneavoastră? Lucrurile vor lua o…
Şeful Comitetului Militar al NATO, amiralul olandez Rob Bauer, a îndemnat companiile să fie pregătite…