Colesterolul crește cu 15% din cauza exceselor de SĂRBĂTORI, ceea ce mărește riscul de ATAC CEREBRAL. Ce îl aduce în limite normale


Preparatele din cane de porc, cozonacii, prăjiturile şi băurile alcoolice consumate de Crăciun şi Revelion lasă în urmă un colesterol cu 15% mai mare, conform unui medic de la Spitalul Universitar din Cordoba. Cum colesterolul crescut poate creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, trebuie să acţionăm cât mai repede pentru a-l aduce la un nivel normal.
,,Toate alimentele tradiţionale româneşti preparate din porc conţin grăsimi animale care cresc valoarea colesterolului sangvin. Dulciurile şi alcoolul în exces cresc colesterolul şi valoarea trigliceridelor. Atât colesterolul crescut cât şi trigliceridele crescute sunt grăsimi rele care formează depuneri de colesterol pe arterele inimii, crescând riscul de accident cardiovascular”, a explicat medicul cardiolog Luminiţa Iliuţă.
Regimul alimentar, principala metodă de reducere a colesterolului
Pentru a reduce valorile colesterolului, foarte importantă este dieta. Medicul cardiolog Luminiţa Iliuţă ne explică ce alimente sunt recomandate şi care sunt interzise.
– Regimul alimentar trebuie să conţină cât mai multe fructe şi legume, cereale integrale şi diverse lactate degresate, peşte atât slab cât şi gras.
– Evitați preparatele din carne de porc, oaie, miel, brânzeturile grase care au un conţinut de colesterol aproape similar cu cel al cărnii grase de porc, dulciurile concentrate şi alcoolul.
În majoritatea cazurilor, dieta este suficientă pentru a ţine în frâu colesterolul, când vine vorba însă de persoane care au suferit un infarct miocardic, au o afecţiune cardiovasculară sau sunt hipertensivi, pe lângă dietă este nevoie şi de tratament medicamentos.
Rostopasca, păpădie și urzică
Personele care nu pot lua medicamente din diverse motive, pot apela cu încredere la extractele din plante. ,,Armurarul este o plantă care ajută la scăderea colesterolului şi protejează ficatul, anghinarea şi rostopasca sunt de asemenea foarte bune atât pentru colesterol cât şi ca protecţie hepatică, însă nu trebuie folosite o perioadă mai mare de 2-3 săptămâni. Păpădia, mesteacănul şi urzica sunt şi ele folositoare datorită efectului depurativ”, a explicat specialistul în fitoterapie, acupunctură şi homeopatie, Gabriela Papazian- Urdareanu.

Recent Posts

TOP 5 vitamine esenţiale recomandate pentru o inimă sănătoasă

Conform studiilor științifice, există mai multe vitamine care s-au dovedit a susține sănătatea inimii, reducând…

2 minute ago

Avertismentul specialiștilor: România lovită de tsunami. De ce este țara noastră vulnerabilă?

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a subliniat cu ocazia Zilei Internaţionale de…

22 de minute ago

Camelia Pătrășcanu: tranzitul lui Mercur în Săgetor aduce un succes colosal acestor trei nativi! Le pune Dumnezeu mâna-n cap

Camelia Pătrășcanu subliniază că tranzitul lui Mercur în Săgetător, care a început pe 3 noiembrie…

41 de minute ago

Anunțul momentului făcut de Ion Țiriac: se va construi CEL MAI MARE SPITAL de psihiatrie pediatrică din țară! Află cum poți contribui și tu!

Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…

o oră ago

Se pregăteşte în laboratoare noul tratament miraculos pentru obezitate

Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…

o oră ago

APMGR: Paracetamolul și Metforminul riscă să fie retrase de pe piață. Directiva UE privind tratarea apelor reziduale ar putea duce la dispariția unor medicamente esențiale

APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…

2 ore ago

Citeste si: