Categories: Stil de viaţă

Colesterol ridicat: băutura festivă condimentată care îți poate reduce nivelul colesterolului cu 12%. Este băutura preferată a românilor!

Din cuprinsul articolului

Colesterolul ridicat apare atunci când se acumulează prea mult dintr-o substanță  în sânge. Colesterolul este cauzat în principal de alimentația proastă, lipsa exercițiilor fizice, fumatul și alcoolul, relatează NHS. Vestea bună este că vă puteți reduce nivelurile ridicate consumând anumite alimente și băuturi; aceasta include o băutură festivă populară, potrivit unui expert.

Colesterolul ridicat nu provoacă multe simptome, ceea ce îl face aproape imposibil de detectat. Cu toate acestea, prea mult din această substanță ceară poate duce la blocarea vaselor de sânge, provocând probleme cardiace sau chiar accident vascular cerebral, raportează NHS.

Cu sezonul petrecerilor de Crăciun în plină desfășurare, mulți vor fi fericiți să afle că o anumită băutură festivă condimentată poate reduce nivelul ridicat de colesterol cu până la 12%.

Express.co.uk a vorbit cu nutriționistul și expertul în fitness Nataly Komova despre legătura dintre vinul fiert și colesterolul.

Nutriționistul a spus că populara băutură de Crăciun oferă mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv capacitatea sa de a scădea nivelul „colesterolului rău”.

Colesterolul „rău”, denumit și lipoproteine cu densitate scăzută (LDL), este cel care poate duce la probleme precum boli de inimă și accident vascular cerebral.

Komova a explicat că bunătățile ascunse în băutura fierbinte de sărbătoare responsabile pentru reducerea colesterolului sunt polifenolii și compușii resveratrolului.

Nutriționistul și expertul în fitness pentru JustCBD a spus: „Compușii polifenoli din organism ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL „rău”.

„[În timp ce] compușii de resveratrol ajută la creșterea nivelului de colesterol „bun” și la minimizarea nivelurilor de colesterol dăunător.

Colesterolul „bun” poate fi benefic pentru organism, deoarece transportă substanța grasă departe de celulele tale către ficat, unde este eliminată sau descompusă”, explică NHS.

Komova nu este singura care susține că vinul fiert are o capacitate de scădere a colesterolului, deoarece există și cercetări care susțin acest lucru.

Un studiu spaniol realizat de Universitatea Complutense din Madrid a descoperit că un anumit tip de struguri roșii poate avea un impact „semnificativ” asupra nivelului de colesterol.

Cercetările lor sugerează că strugurii Tempranillo folosiți pentru a face anumite vinuri, cum ar fi Rioja, pot reduce colesterolul ridicat.

Participanții la studiu, care au avut același supliment de struguri găsit în vinul roșu, au avut o scădere cu nouă procente a colesterolului „rău”.

Și participanții cu colesterol ridicat au văzut chiar și o scădere mai mare măsurată la 12 la sută.

„Vinul roșu, sucul de struguri și pinot noir sunt vinuri bune care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol. Sunt bogate în resveratrol, care reduce în mod semnificativ colesterolul HDL rău din sânge”, a adăugat Komova.

Vin fiert

Cât vin fiert ar trebui să beau?

Întrucât vinul fiert este, până la urmă, o băutură alcoolică, expertul în fitness recomandă să te rezumi doar un pahar pe zi.

Ea a explicat: „Un pahar de vin fiert zilnic poate ajuta eficient la scăderea nivelului de colesterol rău. Optimizeaza colesterolul bun din sange si reduce colesterolul rau LDL, imbunatatindu-ti sistemul imunitar.

Dacă bei prea mult vin fiert poate provoca convulsii, probleme de mers, întreruperi, vărsături și alte probleme.”

Recent Posts

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

27 de minute ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

58 de minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

o oră ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

3 ore ago

Citeste si: