Colagen și tinerețe. Frumusețea vine din interior, la propriu! Și nu vorbim doar de gândire pozitivă și bunătate, ci despre acele componente din alimentație cu efecte pozitive directe asupra pielii, părului și unghiilor noastre.
După vârsta de 35 de ani, colagenul începe să scadă cu 1% pe an, ceea ce înseamnă că la 50 de ani, o femeie a pierdut aproape jumătate din cantitatea sa de colagen din țesuturile dermice.
Principalele zece nutricosmetice, cu rolul lor în fiziologia pielii și a țesuturilor dermice, precum și sursele alimentare din care provin, sunt: colagenul, resveratrolul, acidul hialuronic, coenzima Q10, vitamina E, keratina, ceramidele, peptidele, carotenoizii și polifenolii.
Colagenul este cea mai răspândită proteină din corpul uman și se găsește în cartilagii, ligamente, tendoane, oase și piele. Anumite alimente stimulează producția de colagen în organism!
Resveratrolul
Cunoscut pentru capacitatea sa de a proteja pielea de razele UV și de îmbătrânirea prematură, resveratrolul este, de fapt, un compus antimicrobian vegetal, parte din sistemul de apărare a plantei. Cea mai importantă sursă de resveratrol este vița-de-vie, în special pielița boabelor de strugure. Dar se găsește și în:
Acidul hialuronic
Se află pe locul 2 în top, tocmai datorită capacității de hidratare a pielii. Plus că este o substanță naturală și sigură pentru organism, deloc toxică și fără riscuri de alergii.
Se găsește în:
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…