Din cuprinsul articolului
Coca-Cola și sucul de mere testate pozitiv de COVID-19! Cum este posibil?
Un videoclip care pretinde că arată că testele antigenice nu sunt un mod eficient de detectare a Covid-19 circulă online de la începutul lunii decembrie.
Videoclipul arată testul efectuat pe un recipient cu suc de mere și unul cu un pahar de Coca-Cola, care sunt pozitive.
Din acest videoclip, un număr de utilizatori de social media au ajuns la concluzia că testul nu este fiabil și, prin urmare, că numărul de cazuri de Covid-19 a fost exagerat.
Dar acești oameni au sărit la această concluzie un pic prea repede. Se pare că acest test a fost făcut pentru a fi utilizat pe oameni, nu pe alimente – de aici rezultatul obscen.
Experimentul a fost făcut și în Parlamentul de la Viena de către deputatul Michael Schnedlitz care a adus un pahar de Coca-Cola și un test antigen în timpul unei ședințe pentru a le demonstra și colegilor. Rezultatul testului rapid ar fi arătat că băutura are Covid-19.
Înainte de a concluziona că aceste teste, utilizate în Austria într-o campanie de testare foarte largă pentru Covid-19, erau de fapt ineficiente. Și ar fi făcut posibilă umflarea cifrelor oamenilor pozitivi.
O ispravă înregistrată și publicată în special pe canalul Austrian Freedom Party (FPO), unde a fost vizionată de peste 950.000 de ori.
Funcționarul ales l-a postat și pe pagina sa de Facebook, acuzând guvernul că a cheltuit „zeci de milioane de dolari în bani ai contribuabililor” pe aceste produse „fără valoare”.
Secvența a ajuns la extrema dreaptă germană. Deputatul AfD Alice Weidel a postat „fiabilitatea” acestor teste pe Twitter.
Testul pur si simplu nu a fost facut corect . Cel care explică cel mai bine este producătorul produsului.
Pe Facebook, laboratorul Dialab a menționat că deputatul austriac a omis un pas crucial. După prelevarea probei, tamponul – acea tijă lungă care arată ca un tampon de bumbac – este scufundat sistematic într-o soluție. Acest lucru ar trebui să permită „stabilizarea pH-ului probei”.
„Acest lichid este apoi pus pe banda de test”, specifică producătorul. Fără acest pas, aciditatea băuturii a ajuns, așadar, sa „distruga proteina anticorpului testului”, care ar trebui să recunoască coronavirusul. Ceea ce justifică falsul pozitiv.
„Dacă ați fi folosit corect testul, așa cum este descris în textul atașat, ar fi negativ”, scrie producătorul. Și adăuga o dovadă: un videoclip în care se efectuează testul, de această dată fără a sări peste etapa esențială. Rezultatul este negativ.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…