Sari la conținut

CNCAV: Vaccinarea cu AstraZeneca se va putea efectua fără programare

vaccinarea cu AstraZeneca

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că, începând cu următoarele zile, orice persoană care dorește să se imunizeze cu vaccinul AstraZeneca o poate face fără programare oficială. 

Potrivit CNCAV, persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca trebuie să verifice centrele care au locuri disponibile. Pentru a se imuniza, aceste persoane vor avea nevoie numat de un document de identitate, pe baza căreia se va putea efectua imunizarea.

Vaccinarea cu AstraZeneca, disponibilă și fără programare

„În câteva zile: vaccinare fără programare cu Vaxzevria (AstraZeneca)

Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!”, anunță CNCAV pe Facebook.

Doritorii vor și nevoiți să verifice disponibilitatea centrelor de vaccinare 

„ Important:

-Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;
-Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;
-Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;
-Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19”, adaugă CNCAV.

Decizia a fost luată la propunerea coordonatorilor centrelor de vaccinare care spun că acestea sunt goale și că angajații nu au activitate, în lipsa persoanelor, scrie Digi24.

Așadar, membrii Comitetul Național de Vaccinare au decis că cine vrea să fie vaccinat cu serul AstraZeneca poate merge la centre cu buletinul și poate fi imunizat. Dacă sunt persoane programate, acestea au prioritate.

În România sunt 254 de centre de vaccinare, cu 360 de fluxuri.

Retincența oamenilor în fața imunizării cu AstraZeneca este în strânsă legătură cu problemele de sănătate raportate. Agenția Europeană a Medicamentului a recunoscut faptul că vaccinul poate fi asociat cu dezvoltarea cheagurilor de sânge, dar că acest efect advers este foarte rar. Totuși, Agenția Europeană a Medicamentului recomandă specialiștilor să prezinte posibilele simptome pe care pacienții le pot dezvolta după vaccinare. Dacă manifestați aceste simptome, consultați imediat un specialist.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel