Citricele, interzise în această afecțiune. Iată cum îți pot deteriora rapid starea de sănătate

Din cuprinsul articolului

Citricele se află pe lista fructelor preferate, la nivel mondial. Bogate  în vitamina C, antioxidanți și alți nutrienți esențiali, sunt adevărate ajutoare pentru sănătate. Totuși, există o afecțiune care este profund afectată de consumul de citrice.

Citricele sunt preferatele românilor, mai ales în sezonul rece. Potrtocalele, mandarinele, clementinele oferă un strop de aromă sărbătorilor și un plus pentru imunitate, datorită conținutului ridicat de vitamina C.

Iată ce beneficii au citricele și cui îi pot fi contraindicate

  • sursă bună de fibre
  • benefice pentru sănătatea inimii
  • indice glicemic scăzut
  • ameliorează simptomele răcelilor de sezon și grăbesc vindecarea
  • sunt bogate în potasiu
  • ajuta la absorbția altor nutrienți, precum fierul
  • hidratează
  • mențin sănătatea pielii
  • ajută la pierderea în greutate, întrucât au un conținut redus de grăsimi, săruri de sodiu și calorii. De asemenea, nivelurile ridicate de vitamina C ajută la reglarea indicelui de grăsime corporală și reduce circumferința taliei.
  • au un efect antioxidant și contribuie la combaterea radicalilor liberi
  • au un efect antiinflamator, reducând durerile și ajutând la prevenirea rupturilor musculare

Totodată, citricele pot fi contraindicate persoanelor care suferă de artrită. Natura acidă a citricelor ar putea afecta această afecțiune și accentuează simptomele.

Citricele, interzise în artrită

Denisa Zaharia, medic de familie, dezvăluie la Realitatea de ce citricele nu sunt recomandate dacă suferi de artrită.

„Sunt persoane care trebuie să le consume în cantităţi mici sau deloc. Este vorba despre cei care suferă de reumatism, deoarece natura acidă a sucului poate să accentueze simptomele artritei. De asemenea, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare.

De obicei, substanţele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase şi lasă pe un şerveţel urme roşiatice-portocalii, iar în cazul substanţelor de conservare, e posibil ca acestea să fie gălbui-cenuşii. Dacă există dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea să nu fie folosite”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie.

 

Recent Posts

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

5 minute ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

24 de minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

44 de minute ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

o oră ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

o oră ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

2 ore ago

Citeste si: