Din cuprinsul articolului
Citește eticheta: Iată care sunt ingredientele pe care trebuie să le EVIȚI atunci când cumperi pastă de dinți
Pasta de dinți este un element de bază zilnic pentru toată lumea, așa că este important să știți ce puneți în gură, deoarece o folosiți atât de des.
Ce ingrediente ar trebui să evitați atunci când cumpărați pastă de dinți?
Substanțe colorante
Coloranții artificiali fac ca pasta de dinți să pară colorată, dar asta nu o face mai sănătoasă. Unii pigmenți sunt derivați din petrol sau gudron de cărbune, ingrediente legate de anumite tipuri de cancer. Cine știe care sunt riscurile pentru sănătate dacă ingerați cantități mici în fiecare zi? De ce să riști când există paste de dinți care nu conțin coloranți sau pigmenți artificiali?
Atenție! Pentru a evita coloranții artificiali, căutați coloranți naturali, cum ar fi pulberea de suc de sfeclă sau pulberea de turmeric.
Pentru a afla dacă pasta ta de dinți conține coloranți artificiali, verifică lista de ingrediente pentru aceste denumiri comune:
FD&C sau D&C urmat de o culoare și un număr:
Dietanolamină (DEA)
Dietanolamina (DEA) este o substanță chimică utilizată în multe produse, inclusiv în pasta de dinți. Este un derivat petrochimic, adăugat în diverse produse ca emulgator, agent de spumare și agent de îngroșare. Se găsește, de asemenea, în produse cosmetice, șampoane și săpunuri. În pasta de dinți, ajută la prevenirea acumulării de tartru și reduce placa bacteriană, dar are unele dezavantaje.
Asociația Dentară Americană (ADA) recomandă evitarea unei paste de dinți care conține DEA. Poate reacționa cu alte ingrediente pentru a forma nitrozamine, care sunt toxice pentru oameni. Este posibil ca dietanolamina (DEA) să aibă efecte cancerigene și să provoace reacții alergice, în special la persoanele cu anumite afecțiuni. În plus, există îngrijorări că aceasta perturbă hormonii.
Lauril sulfat de sodiu (SLS)
Laurilsulfatul de sodiu este un compus care ajută apa și uleiul să se amestece. Este, de asemenea, utilizat ca agent spumant în unele produse de îngrijire personală, cum ar fi pastele de dinți, șampoanele și săpunurile.
SLS a fost în centrul multor studii care l-au asociat cu iritarea pielii și alte probleme de sănătate. Dar este încă considerat în general sigur de către FDA, deoarece niciun studiu științific nu a demonstrat în mod clar că SLS provoacă cancer sau alte boli grave. Cu toate acestea, aceste două ingrediente au fost legate de afte și alte iritații ale gurii, așa că este mai bine să le evitați dacă puteți.
Oxid de titan
Dioxidul de titan este un ingredient comun în pasta de dinți. Este folosit pentru a albi dinții și pentru a reduce acumularea de tartru, dar poate, de asemenea, să vă irite dinții și gingiile. Este, de asemenea, un ingredient din cremele de protecție solară și vopsele.
Dacă aveți dinți sensibili, evitați produsele care conțin dioxid de titan, cunoscut și sub numele de titania. Deși nu există nicio dovadă că cantități mici de dioxid de titan cauzează daune, există unele dezbateri cu privire la cât de sigur este acesta. Este mai problematic dacă aveți dinți sensibili.
Îndulcitori artificiali
Deși nu a fost dovedită o legătură puternică între îndulcitorii artificiali și cancer, studiile arată că îndulcitorii artificiali pot perturba microbiomul intestinal. Așa că, chiar dacă pot da un gust bun pastei de dinți, cel mai bine este să îi evitați în alimente și în pasta de dinți.
Există multe produse naturale care pot avea aceleași rezultate de curățare ca și omologii lor chimici. Așadar, data viitoare când cumpărați pastă de dinți, citiți eticheta și alegeți una care conține doar ingrediente sigure, potrivit pronews.gr.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…