Cireșele, aceste fructe miracol. Cele mai importante 10 beneficii pentru sănătate

Cireșele sunt fructele gustoase, zemoase, atrăgătoare și pline de beneficii pentru sănătate. Când este sezonul lor, primăvara și început de vară, este bine să nu le ocolim, ba dimpotrivă, să le consumăm cât de des putem.

Este adevărat, în ultimii ani, cireșele au devenit o delicatesă și sunt fructele cu un preț exorbitant, mai ales la început de sezon.

 

Însă iată care sunt cele mai importante 10 beneficii pe care ni le aduce consumul de cireșe

  • Îmbunătățesc sănătatea rinichilor și a ficatului
  • Îmbunătățesc sănătatea inimii
  • Abundă în antioxidanți
  • Sunt antiinflamatorii
  • Reduc colesterolul
  • Îmbunătățesc sistemul imunitar
  • Sunt grozave pentru pacienții care suferă de artrită
  • Întârzie îmbătrânirea
  • Abundă în vitamina A
  • Ușurează digestia

Nu doar fructele au efecte benefice, ci și cozile lor. Uscate și apoi transformate în infuzie, au efecte diuretice, ajutând la tratarea mai multor boli. Fitoterapeuții recomandă ceaiul sau decoctul de cozi de cireșe ca adjuvant în cazul infecțiilor urinare (cistită), a uretritele (infecții ale uretrelor), dar și în cazul nefritelor (boală inflamatorie a rinichilor).

Fiind printre fructele cu cel mai scăzut conţinut de calorii, dar, în acelaşi timp, surse preţioase de substanţe nutritive, vitamine şi minerale de care organismul are nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali, cireşele pot înlocui cu succes ciocolata sau bomboanele, putând fi consumate la orice oră din zi. De aceea, sunt ideale pentru curele de slăbire, mai ales că favorizează tranzitul intestinal.

Antioxidanţii din cireșe luptă cu radicalii liberi şi protejează celulele din corp de acţiunea nocivă a acestora. Antocianinele au ca efect diminuarea celulelor canceroase şi stimulează distrugerea lor. Spre exemplu, s-a demonstrat științific că ele reduc ritmul de creştere a celulelor de cancer la colon.

Așadar, exceptând prețul uneori uriaș al cireșelor, nu există niciun motiv să nu le consumăm zilnic, cât timp este sezonul lor. Și ideal ar fi să le consumăm pe cele locale, de la comercianții care își vând propria marfă, de la ei din livadă. Căutați gospodarii care vând rodul muncii lor și vă veți bucura de fructe sănătoase, pline de vitamine și rezonabile la preț.

Recent Posts

Pr. Calistrat: Cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat pe care îl poate face omul!

Părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, a ajuns faimos pe rețelele de socializare…

5 minute ago

Horoscop Mariana Cojocaru. O zodie primește ajutor divin! La ce trebuie să fiți atenți

Mariana Cojocaru a venit cu o atenționare puternică pentru un semn zodiacal. Plantele se află…

35 de minute ago

Cutremur la Casa Regală. Regele Charles, în pericol din cauza bolii reginei Camilla

Regina Camilla a tras un semnal de alarmă pe 5 noiembrie, după ce Palatul Buckingham…

o oră ago

Iisus se întoarce pe Pământ: revelația secretă codată pe care puțini au văzut-o în Biblie

Au trecut 2024 de ani de când Iisus a venit în lume și a împărțit…

2 ore ago

Medic: persoanele care NU mănâncă ASTA fac cel mai adesea diabet

Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet, este în continuă creștere la nivel mondial. Este o patologie…

2 ore ago

Un nou val de aer polar lovește România. Alertă de ploi și furtuni

Un nou val de aer polar urmează să lovească România începând de vineri, 8 noiembrie.…

3 ore ago

Citeste si: